Julesnøen er på vei

Allerede torsdag kommer det snø i lavlandet, kan vakthavende statsmeteorolog Ida Fossli ved Vervarslinga for Nord-Norge love og forsikrer om at det går mot hvit jul for mange i Troms.

Julegate og julesnø i Tromsø

Det kommer julesnø i Troms, lover meteorologen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Men været vi har hatt de siste dagene vil vare ved, sier hun. I dag blir det fortsatt en god del vind, opp i sørvestlig, stiv kuling utsatte steder. Og det blir regnbyger og snøbyger i fjellet, forteller Fossli.

Lyn i desember

Fossli kan også fortelle at de har registrert lyn på morgenen i dag.

– De som har sett ut av vinduet har sikkert sett at det har lynet litt fra disse bygene, sier hun.

Hun forteller at det ikke er uvanlig at det lyner på vinteren.

– Det kan ofte komme lyn når det er kraftige byger, særlig ved kysten, vi har faktisk oftere lyn i vinter- enn i sommerhalvåret, sier hun.

I kveld blir det oppholdsvær, og det er fortsatt varmegrader i hele fylket bortsatt fra de høyeste toppene.

Julesnø på torsdag

Onsdag fortsetter omtrent det samme været. I ytre strøk blir det litt regn, og snø i høyere strøk. Det blir oppholdsvær og sørlig stiv kuling, minkende utover kvelden. Det blir varmt også i morgen, et par grader varmere enn i dag, lavere temperaturer i indre strøk.

Men torsdag trekker snøbygene lenger ned, og også fredag blir det snøbyger i lavlandet, forteller Fossli.

– Det går mot en hvit jul for mange, lover Fossli.

På Svalbard har de i dag sørvestlig vind, opp i liten kuling utsatte steder, det går noen snøbyger, og temperaturen ligger på –1 grad.

I morgen blir det litt vind, sørlig stiv kuling på utsatte steder, sludd og snø og kanskje litt regn i lavlandet sør for Isfjorden. Og det ventes 2–3 varmegrader i Longyearbyen midt på dagen i morgen, forteller vakthavende statsmeteorolog, Ida Fossli.