NRK Meny
Normal

– En borgerlig regjering kan fort bryte sammen

Martin Henriksen (Ap) tviler på en borgerlig regjering med slagkraft, dersom de rødgrønne må gi fra seg makten i kveld.

Martin Henriksen

Martin Henriksen, Arbeiderpartiets stortingsrepresentant i Troms, tror en eventuell borgerlig regjering kan bryte sammen.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Dersom det blir en borgerlig regjering er det bare å sette seg ned med popkornet når regjeringsforhandlingene starter, sier Martin Henriksen, førstekandidat for Arbeiderpartiet i Troms.

De første valgdagsmålingene viste et borgerlig flertall. Likevel er Arbeiderpartiet fortsatt det partiet som får størst oppslutning.

– Det er en liten trøst at vi er størst, og veldig viktig. Vi må alltid være klar til å ta ansvar dersom det blir borgerlig sammenbrudd, sier Henriksen.

– Tror du på det?

– Så langt er det vanskelig å si, men de borgerlige partiene avlyser hverandres politikk. Det vil bli vanskelige og underholdende regjeringsforhandlinger, som fort kan bryte samme. Da er vi klar.

– Lover mer enn de kan holde

Anne Marit Bjørnflaten

Anne Marit Bjørnflaten (Ap) gir seg etter åtte år på Stortinget.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Anne Marit Bjørnflaten, stortingsrepresentant for partiet, er også i tvil på om en eventuell borgerlig regjering klarer å gjennomføre politikken sin.

– Det blir krevende for de borgerlige å finne sammen. De har lovet mer enn noen andre har gjort tidligere. Jeg tror det blir en umulig oppgave for dem å innfri løftene. I tillegg har de avlivet hverandres valgløfter gjennom hele valgkampen, sier hun.

Moro å forme landet

Bjørnflaten har offentliggjort at hun skal gi seg i politikken etter årets valg.

– Jeg har hatt åtte fantastiske år på Stortinget. det blir vemodig å gi seg. Å være med å forme landet har vært et privilegium.