Johnsgård må fortsatt vente

TIL er usikker.

Johnsgård må vente

Christer Johnsgård fikk ikke noe endelig svar fra TIL i dag.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Christer Johnsgård (29) må vente enda noen dager før han får beskjed om eventyret i Tromsø IL er over – eller om han tilbys ny kontrakt på Alfheim.

– Jeg trodde jeg skulle få en avklaring i dag, men vi ble enige om å fortsette dialogen. Og ta opp tråden igjen i løpet av helgen, sier Johnsgård til NRK.

– Hva tenker du om det?

– Nei, det er greit nok. Jeg vet hva jeg vil, så må TIL finne ut hva de vil. Men vi skal begge bruker noen ekstra dager på å tenke gjennom ting, sier Johnsgård, som kun fikk spille rundt 20 minutter eliteseriefotball for TIL i mai.

Kan komme avgjørelse i helgen

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL hadde i utgangspunktet bestemt seg for å gi Johnsgård en endelig avklaring på torsdagens møte.

– Vi har et behov for å se litt på ulike løsninger, og derfor bruke litt lengre tid. Det går på en usikkerhet på hva som er en riktig beslutning her for oss, sier Johansen til NRK.

Svein-Morten Johansen

Sportssjef Svein-Morten Johansen trenger med tid før TIL er klar for å konkludere om Christer Johnsgård skal tilbys ny kontrakt eller ikke

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Når er dere klare til å ta en avgjørelse om Johnsgård tilbys ny kontrakt – eller om det blir nei?

– Vi tar en beslutning i løpet av – eller rett etter – helga. Vi er enige om å fortsette dialogen, sier Johansen.

Stor engasjement

Han avviser at klubben føler et ekstra press – fordi Johnsgård er en av klubbens mest populære og mest profilerte spillere, til tross for minimalt med spilletid i eliteserien.

– Hver spiller har en helhet med seg, også Christer. Og det ser vi på. Men først og fremst vi det ligge en sportslig vurdering i bunnen her, sier Johansen.

Han har merket seg engasjementet for Johnsgård på sosiale medier, blant annet.

– Ja, det har jeg. Og det er flott at folk bryr seg. Vårt utgangspunkt er at TIL som klubb skal ta nye steg neste sesong. Og så må vi finne ut som vi tror vi kan oppnå det med Christer som en del av stallen, sier Svein-Morten Johansen.