Johnsgård ferdig som TIL-spiller

Christer Johnsgård tilbys ikke kontrakt med A-laget i TIL, men kan fortsette i klubben i en annen rolle.

Johnsgård må vente
Foto: Christian Blom / NTB scanpix

På bakgrunn av en total vurdering som omhandler hvordan klubben skal gjøre den sportslige satsingen i den neste tiden, vil ikke Johnsgård tilbys en ny kontrakt med TIL.

– Christer har bidratt kraftig i miljøet i klubben og er en fantastisk fyr og en bra fotballspiller, men klubbens satsing på å øke det sportslige nivået, samt åpne opp veien for nye unge spillere, gjør at vi har kommet til den konklusjonen, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i en pressemelding.

Ønska ikke ny prøveperiode

Johnsgård fikk tilbud om å trene med klubben i vinter, for så å på nytt bli vurdert i mars. Dette ønska ikke senjaværingen.

– Jeg følte at dette ikke ble helt rett for meg og familien. Jeg mener jeg har vist hva jeg står for som spiller. Hvis de anser det for ikke å være godt nok, så er det lite jeg kan gjøre. Jeg syns dette er vemodig, og dumt at de ikke ville gi meg tillit, sier Johnsgård, som likevel kan få en rolle utenfor banen i TIL fremover.

– Vi ser helt klart oppgaver i klubben som Christer kan gjøre, og som vi har behov innenfor, sier sportssjef Johansen.

Hvilke oppgaver dette er snakk om har foreløpig ikke blitt diskutert mellom klubben og Johnsgård.

– Men jeg er åpen for å jobbe med TIL selv om jeg ikke spiller for dem, sier Christer Johnsgård.

Åpner for Senja, lukker døra til Finnsnes

29-åringen føler seg på ingen måte ferdig som fotballspiller, og ønsker å fortsette karrieren i en annen klubb. Foreløpig er det ingenting konkret på gang.

– I utgangspunktet ønsker jeg å være i Tromsø, men utelukker ikke at det kan bli aktuelt å flytte på seg. Jeg har aldri vært i bedre form.

– Er moderklubben FK Senja en aktuell klubb?

– Det er de bestandig.

– Hva med erkerivalen Finnsnes IL?

– Det er dessverre ikke aktuelt, sier Johnsgård, som også tidligere har spilt for TUIL.

Det var i februar det ble kjent at Johnsgård som da var mest kjent som programleder for Kråkeklubben i NRK Super, var klar for Tromsø Idrettslag.

– Jeg føler meg som «mannen i gata» som har klart å få kontrakt med TIL, Dette hadde jeg for noen år siden ikke trodd at jeg skulle klare. Dette er helt utrolig, sa Johnsgård til NRK da.