NRK Meny
Normal

Jobber på spreng for å få gjennombrudd i saken – siktede i nytt avhør i dag

Et stort antall etterforskere gjennomgår nå et stort databeslag for å avdekke om det kan finnes flere fornærmede i saken der en samfunnstopp fra Troms er siktet for å ha utnyttet sin stilling til å oppnå seksuell omgang.

Politihuset i Tromsø.

Den siktede samfunnstoppen er varetektsfengslet i en uke, med brev- og besøkskontroll.

Foto: Harald Albrigtsen. / NRK

Tidligere har politiet vært svært generell i å kommentere siktelsen mot mannen, men presiserer i dag at de mener samfunnstoppen har oppnådd seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold og- eller tillitsforhold-

I løpet av dagen må politiet ta stilling til om det er grunnlag for å be om forlenget varetekt av mannen som er varetektsfengslet i en uke med brev- og besøkskontroll. Siktede har tidligere avgitt politiforklaring, men er også i dag i nytt avhør. Anita Hermandsen vil ikke kommentere hva mannen har forklart i avhør.

Har han vært samarbeidsvillig i avhørene?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Mannens forsvarer har hele tiden sagt at siktede ikke kjenner seg i igjen i siktelsen, og at de vil motsette seg videre varetektsfengsling.

Dersom politiet skal be om forlenget varetekt må de fremskaffe bevis som kan styrke mistanken mot samfunnstoppen. Derfor har de satt av store ressurser for å gjennomgå mannens datamaskiner og telefon.

– Vi har flere etterforskere på saken, men hvor mange det er vil jeg ikke kommentere. Å gjennomgå elektroniske spor er en jobb som tar lang tid, sier Anita Hermandsen.

Hun sier jobben består i å gjennomgå bilder, video og samtalelogger.

Politiet ble kjent med saken etter at en mann i 20-årene, før jul, varslet en annen etat om det han mente seg utsatt for. Denne etaten varslet igjen politiet. Tidlig om morgenen, onsdag, i forrige uke ble samfunnstoppen fra Troms pågrepet. Da hadde politiet vært kjent med saken i noen få uker.

Som NRK fortalte i går, ble også samfunnstoppen anmeldt i januar 2016 av en annen mann i 30-årene. Saken ble henlagt fordi det var vanskelig å kunne avdekke om mannen hadde utnyttet sin stilling for å få seksuell omgang.