Jaktulykken i Balsfjord: – Vil være med oss i evig tid

Ulykken som drepte 26 år gamle Mads Håvard Larsen har vært en stor påkjenning for hele lokalsamfunnet. Mandag starter behandlingen av en svært spesiell jaktulykke i Balsfjord.

Odd Ronald Nilsen

–Ulykken vil være med balsfjordinger i evig tid, sier varaordfører i Balsfjord, Odd Ronald Nilsen som står på avfallsplassen der jaktulykken skjedde.

Foto: MARITA ANDERSEN / NRK

– Det er rart å komme hit og tenke på hva som skjedde her, sier Odd Ronald Nilsen.

Han er venn av de berørte familiene, og omgås flere av dem jevnlig. Han tilhører også samme jaktlag som tiltalte og offeret var med i. Nilsen tror det vil bli en lettelse å få rettsaken overstått.

– Da kan man etter hvert begynne å se framover, selv om ulykken aldri vil bli glemt. Ulykken vil dette være med balsfjordinger i evig tid.

Jaktulykke

Det var her ved Stormoen avfallsplass at 26 år gamle Mads Håvard Larsen omkom under en jaktulykke.

Foto: Marita Andersen / NRK

Vanskelig tragedie

Det var 28.februar i fjor at den tragiske hendelsen fant sted. Under revejakt inne på Stormoen avfallsplass døde 26 år gamle Mads Håvard Larsen etter at han ble truffet av et skudd fra en 41-åring som nå er tiltalt for uaktsomt drap. Siktede og avdøde var gode jaktkompiser.

At 26-åringen som døde var ordfører Gunda Johansens sønn ga Odd Ronald Nilsen en ekstra utfordring. Nilsen er nemlig varaordfører i Balsfjord kommune, og den som umiddelbart måtte tiltre som ordfører da Johansen ble rammet av tragedien og sykemeldt.

– Jeg hadde mye kontakt med dem i dagene etter ulykka, og passer på å holde den kontakten vedlike. Det har vært viktig for meg, sier han.

Ellen Beate Lundberg

Rådmann, Ellen Beate Lundberg sier at kommunen vil gjøre alt de kan for å bistå de som skulle trenge det når rettsaken starter neste uke.

Foto: Marita Andersen / NRK

Imponert over ordføreren

Rådmannen i Balsfjord, Ellen Beate Lundberg sier hun er imponert over hvordan ordfører Johansen har taklet hendelsen.

– Johansen har en egen evne til å skille mellom seg selv som privatperson og ordførerrollen. Det har faktisk imponert meg, sier hun.

Hvordan ser du for deg at rettsaken vil virke inn på dagliglivet her på rådhuset og i kommunen?

– Vi forholder oss til at det er en sak for domstolen, og det er de som skal avgjøre skyldsspørsmålet. Men vi er selvfølgelig veldig spent på hvordan de berørte vil ha det nå framover, sier Lundberg, og legger til at kommunen vil gjøre alt for å bistå de som skulle ha behov for det.

– Tida leger alle sår

Ole Johan Rødvei

Lokalpolitiker i Balsfjord, Ole Johan Rødvei håper at rettsaken kan bidra til at de involverte vil få ro etter hvert.

Foto: Marita Andersen / NRK

Ole Johan Rødvei har både vært ordfører og lokalpolitiker i kommunen i mange år. Han beskriver ulykken som en av de vanskeligste hendelsene kommunen har vært borti.

– Det har skjedd mye i Balsfjord tidligere, men denne ulykken har virkelig vært en påkjenning fordi det er så mange involverte, sier han og legger til:

– Jeg tror det blir veldig vanskelig og tøft nå som rettsaken starter. De har det så tøft at det er vanskelig å sette seg inn i, men jeg synes inderlig synd på de involverte.

Rødvei tror likevel at rettsaken kan bidra til at de berørte kan få litt ro etter hvert.

– Det er klart at dette vil ta tid, men er det ikke sånn at tida leger alle sår?

Rettsaken starter altså i Nord-Troms tingrett mandag.