Isbjørn avbrøt skredøvelse

Da denne bjørnen tok plass ved byhundegården i Longyearbyen lørdag morgen, ble det likevel ikke noen skredøvelse hos Sysselmannen.

Isbjørn ble jaget fra byen

Denne isbjørnen var slett ikke velkommen i Longyearbyen i dag tidlig. Klokka halv ti ble den oppdaget ved byhundegården, men ble derfra jaget på fjorden. Her er isbjørnen fotografert på vei ut mot Revneset.

Foto: Per Andreassen/Sysselmannen på Svalbard

Svalbardisbjørnen slo seg ned ved byhundegården rett utenfor Longyearbyen lørdag morgen, men der fikk den ikke bli lenge.

– Ble raskt omdirigert

Sysselmannen på Svalbard fikk melding om isbjørnen klokka 9.30 i dag tidlig, og da var det bare å omdirigere mannskapene som da var i gang med en skredøvelse.

LES OGSÅ: Vil du bli isbjørnvakt?

– Mannskapene var allerede i aktivitet i forbindelse med en skredøvelse, og ble raskt omdirigert. Mannskaper med helikopter, bil og snøskuter ble satt inn for å presse bjørnen bort fra byen, opplyser Sysselmannen på Svalbard på sine nettsider.

Sysselmannførstebetjent Inge Meløy uttalte i går til Svalbardposten at øvelsen var årets viktigste øvelse. Røde Kors, Airlift og Longyearbyen sykehus skulle sammen med Sysselmannen øve på et skredscenario.

Isbjørn måtte jages ut av byen

Isbjørnen ble jaget med helikopter, bil og snøskuter.

Foto: Per Andreassen/Sysselmannen på Svalbard

SE OGSÅ:

Skiftet retning flere ganger

Bjørnen skal nå oppholde seg ute på Adventfjorden, men den undret seg flere ganger på hvor den skulle ta turen.

Ifølge Svalbardposten gikk den først inn Mälardalen, men skiftet retning, og gikk mot Revneset før den gikk ut på fjorden. To menn på skuter ble satt til å passe på at den ikke skiftet mening atter en gang.

Rundt klokka 14.30 var man imidlertid trygge på at isbjørnen ville bli der den var, og overvåkinga av bjørnen avslutta.

Sysselmannen ber likevel folk være oppmerksomme på bjørnen, og ta hensyn til egen sikkerhet.

Bjørnen befinner seg nå på Adventfjorden mot Hiorthhamn,

– Sysselmannen har vært i kontakt med flere hytteeiere på Hiorthhamn og Advent City. Sysselmannen ber om at folk som observerer bjørnen på vei mot bebyggelsen, tar kontakt med vakthavende på telefonnummer 41403165, skriver de på sine nettsider.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.