Invitert på hagefest med kongeparet

Da Camilla Johansen, kjent fra TV-programmet Hele Norge Baker oppdaget det kongelige seglet på baksiden av konvolutten, skjønte hun at dette var noe litt mer staselig enn reklame.

Camilla Johansen, kjent fra TV-programmet Hele Norge Baker.

Camilla Johansen, kjent fra TV-programmet Hele Norge Baker.

Foto: HARRIET M.OLSEN

– Det er jo noe som skjer en gang i livet, og jeg er veldig stolt og beæret, sier Camilla Johansen.

Hun driver kafe og bakeriet Bakerinnen i Harstad, hun blogger og skriver om kaker og søte saker. Bakerinnen er også blomsterbinder, og om hun får sjansen til å snakke med kongeparet mens de mingler rundt på Skansen i Tromsø under hagefesten lørdag, så tror hun at hun vil snakke om akkurat det. Om viktigheten med å ta vare på gamle tradisjoner, noe hun tror også kongeparet er opptatte av.

– Jeg er opptatt av at vi må være stolt over våre gamle tradisjoner som har vært med oss i dette landet fra tidenes morgen. Og jeg mener det er viktig å være stolt av det man gjør, uansett hva man driver med.

Integrering i praksis

Firas Samadaa

Firas Samadaa vet ikke helt hvorfor han er bedt på festen.

Foto: PRIVAT FOTO

Firas Samadaa vet ikke helt hvorfor akkurat han er invitert til hagefesten.

– Slik jeg har forstått det, må man enten ha gode kontakter eller ha gjort noe bra. Jeg har ingen kontakter på slottet, ler Firas, så da må jeg jo ha gjort noe bra?

Men hva det er, er han ikke helt sikker på. For å gjøre nordlendinger bedre kjent med asylsøkere og innvandrere, har han spandert kaffe på folk som ville møtes til en prat. Han sitter også i styret for Multicultura i Harstad. Kan hans engasjement for integrering i praksis være en grunn til at han er invitert inn i det gode selskap? Ja, det kan det jo være, sier Samadaa.

Samadaa kom til Norge fra Palestina i 2008, og har bodd i Harstad siden da. Han synes det er en stor ære å bli invitert til å møte kongeparet.

– Norge bør være takknemlige for at de har et kongepar som er så snille, og som vil at verden skal bli et bedre sted, sier Samadaa.

Ungt engasjement for eldre

– Jeg trodde først ikke det var til meg, men det stod jo mitt navn på konvolutten. Jeg måtte spørre søstera mi om det ikke var et kongemerke, det som var bak på konvolutten.

Kenny Erlend Jensen (16) åpent – og jublet – da han skjønte hva som var inni konvolutten. Og mens mange gjester NRK har snakket med, ikke helt vet hvorfor de har fått en staselig invitasjon, så sjekket 16-åringen med ordføreren i Karlsøy om hvorfor akkurat han skulle stå på den eksklusive gjestelista. Og svaret var klart: det er hans unge engasjement for eldre, som gjør at han får feste med Kongen.

– Jeg har inntrykk av at de begge er opptatt av barn og ungdom, så kanskje vi kan snakket litt om at det er viktig at unge engasjerer seg for eldre, sier 16-åringen.

Spent på hvordan det gikk med Bakerinnen, Kenny Erlend og de andre gjestene på hagefesten?

Du møter dem i NRK sin nettsending fra Tromsø sentrum, lørdag, fra 1545.

NRK Troms gir deg alt du trenger å vite fra folkefesten

Direktesending på nett fra kongebesøket lørdag. Sendingen går også på NRK1 og P1 Troms.