NRK Meny
Normal

Innrømmer å ha mottatt hasj

Den fjerde tiltalte i den store narkotikasaken i Tromsø, en mann fra Harstad, innrømmer å ha mottatt hasj frakta fra Oslo.

Hells Angels

Klubblokalene til Hells Angels i Tromsø.

Foto: NRK

Men han avviser å ha vært involvert i transport av amfetamin.

På dag to av rettssaken i Nord-Troms tingrett mot de åtte mennene som alle har tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels, vitnet mannen om sitt forhold til det politiet mener er en rute der narkotika har blitt frakta sør-nord.

34-åringen avviser også å være involvert i overleveringa som skjedde i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune i mai 2011.

Tilknyttet Warriors

34-åringen erkjente at han mottok to ulike partier med hasj fra en av de andre tiltalte, men avviser å ha hatt noe å gjøre med de andre forholdene han er tiltalt for.

Mannen har vært tilknytta MC-klubben Warriors i Harstad, og erkjente også besittelse av 220 gram metamfetamin – et beslag som ble gjort i klubbhuset.

Tatoveringer

34-åringen har ikke hatt «legale jobber» siden 2009, og sier han har drevet med tatoveringer, han har solgt biler og ikke hatt ønske om å ha en vanlig jobb. Årsaken er at han misliker å betale skatt.

Han planla også å starte opp et tatoveringsfirma i Harstad sammen med en av de andre tiltalte. Dette ble det ikke noe av.

Mannen fra Harstad-området er en av åtte personer som er tiltalt i den svært omfattende rettssaken som varer i seks uker i Tromsø.

Alle åtte skal ha tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels, og det er gjort beslag av 9,5 kilo metamfetamin og 20 kilo hasj i saken.

Aktoratet vil i rettssaken legge fram materiale fra 24.000 tekstmeldinger og 30.000 samtaler. Mye av samtalene skal være ført i koder med tatoveringsterminologi.