NRK Meny
Normal

Innfører e-postvarsling etter ny «lokkemann»-sak

For andre gang på to uker har Storelva skole i Tromsø opplevd en såkalt «lokkemann»-sak.

Lokkemann på Storelva

For andre gang på to uker skal en mann ha forsøkt å lokke til seg et barn ved Storelva skole.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Dersom noen barn er hjemme fra skolen, må de foresatte sende e-post om det til skolen. I en periode vil vi nå sjekke hvert klasserom om morgenen. Dersom vi mangler noen, og ikke har fått e-post fra foreldrene, vil vi ta kontakt med dem for å sjekke det opp, sier rektor på Storelva skole, Grete Ollila.

Torsdag fikk de foresatte til elevene på Storelva skole på Kvaløya i Tromsø melding om at en gutt i 7. klasse hadde blitt forsøkt lokket inn i en bil av en fremmed mann.

– Gutten fikk selv varslet noen kamerater, og de tok igjen kontakt med noen voksne. Vi sendte så ut personale fra skolen for å hente ungene tilbake til oss, forteller rektor Grete Ollila.

Det er andre gang på to uker at en slik hendelse finner sted ved skolen.

– Folk reagerer ofte ulikt på sånne hendelser, men det er klart noen foreldre blir bekymret. Uansett mener vi det er riktig å informere folk om dette, og det er lurt at foreldrene tar en prat med sine barn om det som har skjedd, sier Ollila.

Politiet har jevnlig hatt patrulje i området, etter hendelsen tidligere denne måneden. De har i ettermiddag snakket med både eleven som ble forsøkt stanset og foreldre hans.

De kan i kveld ikke si at det er sammenheng mellom disse to episodene.