NRK Meny
Normal

Dyrebeskyttelsen: – Brøt seg inn ene og alene for å slippe ut kattene

I løpet av natten har noen knust vinduet i inngangsdøra og sluppet ut alle de 13 hjemløse kattene som tas vare på av Dyrebeskyttelsen i Harstad.

dyrebeskyttelsen harstad innbrudd

Inngangsdøra på kattehuset til Dyrebeskyttelsen ble knust og så låst opp fra innsiden.

Foto: Enilie K. Jotka

– Dette er gjort bare for å gjøre djevelskap. Hensikten har vært å komme hit og slippe kattene ut, ikke å stjele noe, for her er ingenting å stjele, sier en opprørt leder for Dyrebeskyttelsen i Harstad, Inger-Helene Rindal Fjelldal.

I løpet av natten har noen knust glasset i inngangsdøra til kattehuset til Dyrebeskyttelsen, låst opp døra, og deretter åpnet både ytterdøra og nettingdøra som deler inn de fire rommene i huset på vidt gap.

Rindal Fjelldal forteller at disse dørene alltid er lukket når vaktene på kattehuset går hjem, for at kattene skal få slappe av på sine egne rom.

– Dette er dyr som allerede er redde og som har vært ute for mye før. Det skal ikke mye bråk og styr til før de blir redde og rømmer ut, sier Rindal Fjelldal.

kattedamer

Inger-Helene Rindal Fjelldal og kasserer Randi Andreassen. Aktive i dyrebeskyttelsen i Harstad

Ingen verdier i huset

Hun forteller at det ikke finnes noen verdier i bygget utover møblene som står der, og at det ikke er gjort noe hærverk på huset. Rindal Fjelldal er derfor ikke i tvil om at innbruddet ble gjort ene og alene for å slippe ut kattene.

– Det er helt forkastelig det som har skjedd. vi ligger i et rolig strøk, og naboene godtar at huset ligger her. Jeg mener at det hele er en ren ondsinnet handling, og det skremmer oss, sier lederen i Dyrebeskyttelsen.

Det var til sammen 13 katter i huset. En svært redd katt var igjen innendørs da de andre stakk av, og en kattemor med små kattunger oppholdt seg like ved huset da de frivillige i Dyrebeskyttelsen kom til stedet.

Flesteparten av kattene på frifot

Resten av kattene er så langt ikke fanget inn igjen. Flere av Dyrebeskyttelsens 12 frivillige i Harstad har møtt opp for å prøve å finne kattene.

– Det skal ikke være gjort noe skadeverk inne i bygget, og ingenting er stjålet så vidt vi vet. Men vi savner jo kattene, og det er jo trist, sier operasjonsleder Lisbet Hansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politiet mener innbruddet har skjedd etter at Dyrebeskyttelsens frivillige forlot bygget klokka åtte fredag kveld, og før klokka ti lørdag morgen.

Ingen mistenkte

De har så langt ingen mistenkte i saken.

– Vi oppfordrer folk som vet noe om saken til å tipse politiet, sier Hansen.

Dyrebeskyttelsen har sine lokaler i Harstadbotn, og politiet ønsker nå tips i saken, melder Midtre Hålogaland politidistrikt på Twitter.

Ingenting er stjålet, melder politiet etter at de har vært på stedet:

Laster Twitter-innhold

Dyrebeskyttelsen i Harstad har opplevd innbruddsforsøk en gang før. Nå ønsker de seg et nytt og sikrere hus, og kommer til ås kaffe seg et overvåkningskamera til kattehuset.

Saken oppdateres