NRK Meny
Normal

Ingerids første møte med NRK. – Det var fryktinngytende

Hun er programleder for Dagsrevyen, og har leda både sportssendinger, tv-aksjonen, valgsendinger og Sommeråpent. Men Ingerid Stenvolds første møte med NRK kom på andre sida av kameraet – som et av landets største langrennstalenter.

Reportasje fra 1995

Denne åtte minutter lange reportasjen om langrennstalentet Ingerid Stenvold ble sendt i mars 1993.

38 år gamle Ingerid Stenvold er tryggheten selv når hun leder nyhetssendinger i NRK, som har vært hennes arbeidssted siden hun var ferdig med journaliststudiene i 2001. Men før journalistikken tok henne, var det langrenn som sto i fokus for Stenvold.

Gull i junior-NM

I 1994 vant hun gull under junior-NM. Året etter var hun på stafettlaget som tok gull i Nordisk mesterskap, der hun også fikk en sølvmedalje individuelt. Hun har deltatt i junior-VM to ganger, og har en rekke med seiere i Hovedlandsrennet og lokale konkurranser i Nord-Norge.

Vinteren 98/99 satte en prolaps i ryggen en stopper for en svært lovende karriere i skisporet.

Ingerid Stenvold

Ingerid Stenvold intervjues av NRK i 1993 hjemme i Finnfjordbotn i Troms.

Foto: NRK

Ville neppe blitt verdens beste

– Jeg har tenkt en del på hvor langt jeg kunne ha nådd, men samtidig har det ikke plaga meg. Det blir veldig hypotetisk, og jeg hadde også mange andre interesser på den tida. Jeg tviler uansett på at jeg hadde potensial til å nå helt til topps, jeg har ikke evnen til å gå så totalt inn i ei boble som kreves for å nå verdenstoppen.

38-åringen husker spesielt godt møtet med en av verdens beste skiløpere under junior-VM.

– Julija Tsjepalova var med, og jeg gikk stafettetappe mot henne. Jeg prøvde å henge på, men det straffa seg etter hvert, sier Stenvold.

Signaturbilde Dagsrevyen

Ingerid Stenvold i vante omgivelser, som anker i Dagsrevyen.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Vondt å se på

Vinteren 1993 fikk en 15 år gammel Ingerid Stenvold besøk av NRK hjemme i Finnfjordbotn i Troms. Dette ble den unge skiløperens første møte med NRK.

– At NRK kom på besøk var fryktinngytende. Jeg var livredd for å si noe som kunne virke ufornuftig, sier Stenvold, som på denne tida ikke hadde noen planer om å bli journalist. TV-reportasjen fra 1993 har hun et litt anstrengt forhold til.

Ingerid Stenvold benyttet sjansen ombord på MS «Sjøkurs» til å hylle den klassiske scenen fra «Titanic» ved hjelp av NRKs luftfototeknologi.

– Det er litt vondt å se på, vi ser så rare ut hele familien, og jeg fremstår som kjempebeskjeden. Dette er fjernsynsjournalistikk fra ei anna tid, og alle scenene var arrangert. En slik reportasje på åtte minutter ville nok aldri blitt produsert i dag.

Mot slutten av reportasjen snakker Stenvold om at det blir lite tid til kino og diskotek. Dette har hun tatt igjen i voksen alder.

– Jeg må få poengtere at jeg går mye på kino nå. Og til og med diskotek av og til.