NRK Meny
Normal

Ingen varmerekord i Troms og Finnmark

Nord-Norge opplever nydelige temperaturer om dagen, men det ble ikke rekord i de to nordligste fylkene.

Nord-Norge opplever rekordtemperaturer om dagen. Spørsmålet er hvor lenge det vil vare.

Nord-Norge opplever rekordtemperaturer om dagen. Spørsmålet er hvor lenge det vil vare.

– Det her er toppers!

For Tromsøværingene Gunn og Liss-Grete har været i dag allerede toppet skalaen. De er blant hundrevis av værglade nordlendinger som nyter strandlivet i varmen.

I dag har meteorologene fulgt spent med på om det strålende været i Nord-Norge kan sette ny varmerekord. Nordland har opplevd rekorder flere steder disse dagene, og i går nærmet temperaturen seg 30 grader flere steder i Troms.

I Tromsø er en derfor spent på om gradestokken vil vise over 30,2 grader, og slå en gammel rekord som daterer helt tilbake til 1. juli 1972.

Spennende å følge med

Vakthavende meteorolog Hanne Sigrun Byring har oversikten.

– Det er jo litt spennende, og det er morsomt å sitte og følge med. Det er klart at jo eldre rekorden er, dess mer stas er det å slå den, sier Byring.

Temperaturen har ligget på 28 grader på det meste i Tromsø. Det er med andre ord et par hakk opp til den 40 år gamle rekorden.

– Det skal godt gjøres, men vi kan jo krysse fingrene å håpe, sa Byring tidligere i dag.

 Hanne Sigrun Byring

Meteorolog Hanne Sigrun Byring har fulgt pent med på gradstokken i dag.

Foto: Dan Henrik Klausen

Ingen rekord

I Tromsø ble makstemperaturen målt til 27,4 grader i dag. I Harstad lå den på 27,9. Varmest i Troms var Skibotn med 28.8 grader, og i Finnmark var det Karasjok med samme temperatur.

Nå har temperaturen passert toppen, og begynner og synke mot kveld. Det ble derfor ingen varmerekord i dag. Det ser også ut til at rekorden fra 1979 med sju høysommerdager (over 25 grader celsius) på rad vil stå seg.

– Til og med torsdag regner vi med at varmen vil holde seg. Men fra og med fredag vil det bli kjøligere. Det vil være fint sommervær fremdeles, men litt kjøligere enn det er nå, sier Byring.

Laster innhold, vennligst vent..