NRK Meny
Normal

Fortsatt mye snø i vente i nord

Er du nordlending med drømmer om å pakke vekk spaden? Det kan du glemme.

Mann måker snø

Det kan bli mange timer snømåking for folk i Nord-Norge de neste dagene. Værvarslinga melder om stadig nye snøbyger i Troms og Finnmark, og det skal vare helt frem til neste uke. - På fredag kan det komme en pause på noen timer, er trøsten fra vakthavende meteorolog Sevim Müller. Illustrasjonsfoto.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Kraftige snøbyger og sterk vind har gjort det vanskelig for trafikanter i Nord-Troms og Finnmark det siste døgnet.

– Det snør i hele Nord-Norge. Det er mye pålandsvind som fører nye byger inn fra havet. Det vil fortsette utover ettermiddagen i dag. I morgen kommer det også nye byger inn fra havet, forteller vakthavende meteorolog ved værvarslinga for Nord-Norge, Sevim Müller.

I Troms har det kommet rundt 7 millimeter nedbør det siste døgnet. Aller mest snør det i Vest-Finnmark, med opp til 12 millimeter nedbør de siste 24 timene.

Mest snø i Hammerfest

Snebyger Skjåholmen

Aller mest har det snødd i Vest-Finnmark. Her ser vi bilde fra et tydelig nedsnødd webkamera på Skjåholmen i Kvalsund kommune i Vest-Finnmark, som Statens vegvesen har et svare strev med å holde snøfritt.

Foto: Skjermdump webkamera Statens vegvesen

– Aller mest snø har det kommet i Hammerfest, men jeg vil likevel ikke karakterisere det som mye, sier Müller.

Og om noen hadde håp om å pakke vekk spaden denne uken, er det ingen trøst å finne hos meteorologen.

– Det blir ikke å slutte å snø i løpet av de nærmeste dagene, men på fredag kan det komme en liten pause på noen timer, sier Müller.

Den lille pausen i byger vil fredag ettermiddag bli avløst av et nytt lavtrykk.

Ingen vår i vente

– Det nye lavtrykket som kommer inn over Troms og Finnmark mot helgen er nesten en reprise av det vi har hatt nå. Fredag ettermiddag kan det også bli sterk kuling i Nord-Troms og Vest-Finnmark, forteller Müller.

Og over helgen er det igjen ventet pålandsvind med byger, i alle fall i Finnmark.

Har du ingen trøst til de som er lei av å måke?

– Kanskje litt ut i neste uke. Men, det er jo enda noen dager til og mye kan skje. Det er jo bare april, avslutter Sevim Müller.