Ingen sommertemperaturer i sikte

Den neste uken er været på sankthansaften ett av få lyspunkter fra meteorologen.

Ensom grill i Telegrafbukta

Temperaturene den neste uken innbyr kanskje ikke i utgangspunktet til grilling i Telegrafbukta.

Foto: Arne Ivar Schei / nrk

Lite har tydet på sommer i Troms de siste dagene, og ifølge meteorologen er det heller ikke de store temperaturene i sikte.

På onsdag og torsdag synker nemlig temperaturene. Da kommer trolig ikke termometeret til å vise mer enn syv-åtte varmegrader. Det ser ut til at nedbøren gir seg på torsdag, men vinden fra nordøst gjør at du nok kan beholde den varme genseren litt til.

Pen sankthansaften

Men så blir det likevel litt bedre mot helgen.

– Fredag blir det oppholdsvær, med frisk bris langs kysten. Da kan det bli 10–11 grader, sier statsmeteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga Nord-Norge.

Det er gode nyheter for været på sankthansaften. Men til tross for at det blir tørt, bør likevel ikke ytterjakken legges igjen hjemme. Nord-Troms, Finnmark og Spitsbergen ligger på bunn av temperaturskalaen, og mest sannsynlig blir det under ti grader her. På Spitsbergen kan man vente seg mellom fem og seks grader på sankthansaften.

(Artikkelen fortsetter under)

Laster Twitter-innhold

Temperaturen synker – igjen

Oppholdsværet i Troms fortsetter på lørdag, og da stiger også temperaturene opp mot 14 grader.

– Så er det mulig at det blir litt mer utrygt på søndag med et lavtrykk som kommer innover Nordland. Det spørs litt hvor nært det kommer, men det kan nok bli litt skyer og kanskje litt regn, sier Ola Mellem.

Mot starten av uken dreier vinden på ny mot nordøst, og det er ikke kjent som en vindretning som sørger for de helt store temperaturene.

– Mandag og tirsdag blir det nok en synkende tendens. Da kan vi gå fra ti grader og ned mot syv grader, sier Mellem.

– Så ingen sommertemperaturer i sikte med det første?

– Det ser ikke akkurat ut til at det blir det.