NRK Meny
Normal

Ingen premie for Nordskjelv

Hammerfest-laget som var Norges eneste deltaker i First Lego League i USA i helga er hjemme uten preme - men med kofferten full av opplevelser.

Nordskjelv

Norges eneste deltakere i World Lego League-finalen i St. Louis i USA var Nordskjelv fra Hammerfest.

Foto: Privat

–Vi fikk utrolig mange gode tilbakemeldinger og bra poengsum på flere områder, sier lagleder Ann-Kristin Schleis.

Laget med 15-åringene fra Hammerfest har vunnet den lokale konkurransen i hjembyen to år på rad. I fjor havnet de i den skandinaviske finalen uten suksess - mens det i år ble full uttelling, og tur til USA. Den fikk laget realisert gjennom et stort lokalt engasjement og giverglede fra næringslivet.

Skredvarsling

Tema for årets konkurranse var naturkatastrofer, og Hammerfestlaget Nordskjelvs ide var en egen app til smarttelefon som kunne varsle når brukeren nærmet seg et skredfarlig.

– Vi kalte appen for "snowphone", og mener at det er faktisk noe vi trenger. Vi så for oss at varslingen skulle være en kombinasjon av skredinfo fra myndighetene koblet sammen med gps-posisjonen til der brukeren til enhver tid var slik at det blir sendt ut push-varsel, forteller Schleis.

Nordskjelv

Her fra konkurransen i St. Louis

– Det vi fikk best tilbakemelding på var egentlig researchen vi hadde gjort i forkant, forteller Schleis.

Hun legger til at dommerne bedømte lagene på en skala fra 1-4 innafor en rekke områder.

Nordkjselv fikk flere firere, og ingen enere.

– Hva har dere ellers lært på turen til St. Louis?

– Vi har lært masse! Spesielt hva som egentlig kreves for å nå opp i en slik stor konkurranse. Det var jo bare oss fra Norge her, og så var et lag fra Danmark.

Dessuten har vi blitt kjent med masse folk og fått venner fra både flere steder i USA, Sør-Afrika og Bulgaria, forteller Ann-Kristin Schleis.

Nye planer

Og den internasjonale konkurransen har dessuten gitt mersmak.

– Vi har lyst til å starte i neste års konkurranse også - og kanskje kan vi i tillegg lage workshop for å vekke interessen for yngre deltakere, sier Schleis.

– Kanskje lager vi et lag som skal starte i en litt annerledes konkurranse som handler enda mer om roboter, og ikke så mye om lego, legger hun til.

Nordskjelv

Nordskjelv fra Hammerfest

Foto: Privat