NRK Meny
Normal

Ingen drømmestart for Flovik – TIL med fem kamper uten seier

Trenerbyttet fikk ikke den magiske starten Tromsø IL hadde håpet på. Bård Floviks menn tapte i trenerens første kamp som hovedtrener.

Ondrasek

TIL gikk på et surt nederlag mot LSK. På bildet fortviler Magnar Ødegaard i møtet mellom de to lagene tidligere denne sesongen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Lillestrøm seiret i det som var en lite underholdende kamp på Åråsen stadion.

Vertene styrte det meste av banespillet før hvilen, men det var TIL som skapte kampens eneste sjanse de første 45 minuttene.

Venstrekant Gjermund Åsen ble spilt fri på sin side og fikk en ypperlig mulighet til å sende TIL opp i ledelsen. Men fra litt spiss vinkel klarte ikke Åsen å overliste Lillestrøms keeper Arnold Origi.

– Det er forferdelig. Det er ikke engang breddefotball det jeg driver med der, sa Gjermund Åsen til TV2 i pausen om bommen.

TV2s ekspertkommentator, Egil «Drillo» Olsen, var ikke imponert over det de to lagene presterte før pause.

– Vi har sett en trist første omgang. Håpet og trøsten må være at det ikke kan bli en kjedeligere førsteomgang, sa han da lagene ruslet i garderoben.

Scoret på lagets første målsjanse

Og rett skulle han få.

Andre omgang ble langt med hendelsesrik.

På hjemmelagets første målsjanse fikk Malaury Martin tak i ballen på en dødball. Etter mye rot kunne Lillestrøm juble for kampens første scoring.

TIL fortsatte å skape de største sjansene. Magnus Andersen brente blant annet en stor mulighet da han ble spilt igjennom på sin høyreside. Kantspillerens duell med Origi endte som Åsens tidligere i kampen – med keeperen som vinneren.

Etter 79 minutter fikk nysigneringen Marin Orsulic sin debut på TILs midtbane, men byttet hjalp ikke nevneverdig. TIL kom til en gigantisk mulighet på overtid, men Origi blir kampens helt med sin tredje kanonredning.

Dermed ble Martins 1-0-scoring kampens eneste, og TIL står nå med fem kamper uten seier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lillestrøm

Lillestrøm jubler etter vinnermålet mot Tromsø IL.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skuffet trener etter egen debut

TIL fikk tre store målsjanser i løp av kampen. Én av dem hadde Magnus Andersen, som var fornøyd med spillet til gjestene.

– Jeg synes vi gjorde en god kamp. Vi hadde absolutt nok sjanser til å score mål, og vi slipper ikke Lillestrøm til mange sjansene, sier han til TV2 etter kampen.

Bård Flovik var ikke like fornøyd med kampen.

– Det er null poeng, så det er skuffende. Vi slipper inn ett mål på så få sjanser, og de scorer ett mål på få sjanser, sier han til TV-kanalen like etter kampslutt.

– Det var en veldig tøff kamp. Vi skapte lite, og var heldige som slo et Tromsø-lag som har fått en ny trener, sier Lillestrøms trener, Rúnar Kristinsson, til TV2 etter kampen.

Slik utviklet kampen seg:

Laster innhold, vennligst vent..