Så dårlig dekning at det nesten er umulig å drive næringsliv

BALSFJORD: I bygda Furudalen taper næringsdrivende store penger fordi potensielle kunder ikke får tak i dem. Årsaken er at bygda enda ikke har fått mobildekning - til tross for at det stadig snakkes om full dekning.

Da skal vi til Balsfjord.
I bygda Furudalen taper næringsdrivende store penger fordi potensielle kunder ikke får tak i dem.
Grunnen er at bygda enda ikke har fått mobildekning - til tross for at det stadig snakkes om full dekning.
Og får ikke kundene svar, ja, da ringer de heller noen andre.

SE VIDEO: I Furudalen er det så å si umulig å drive næringsliv. Årsaken er manglende mobildekning.

– Når man er på jobb uten dekning er det ingen som får tak i meg. Taper jeg for eksempel arbeid med en hustomt går jeg fort på et tap på mellom 200 000 og 300 000 kroner, sier maskinentreprenør Nils Arne Johansen til NRK.

Å drive som maskinentreprenør i Furudalen byr på problemer. Det er kun sporadisk dekning langs den 25 kilometer lange strekninga mellom Storsteinnes og Aursfjorden.

– Det er svært vanskelig å drive butikk her. På mobiltelefonen min står det alltid «nettverk mangler», sier Johansen frustrert.

Kommunestyrevedtak ikke fulgt opp

Balsfjord kommune gjorde et vedtak i 2014 som skulle løse problemet, men det har ikke blitt fulgt opp – før NRK konfronterer kommunen.

– Vi vil ta kontakt med aktuelle leverandører for å få vite hvordan man kan inngå et spleiselag for å få mobildekning i Furudalen, lover Gunda Johansen, ordfører (Ap) i Balsfjord.

Se video i ingressen.

Laster kart, vennligst vent...

På den 25 kilometer lange strekninga langs Storsteinnes og Aursfjorden er det kun sporadisk dekning.