Ingen cupbombe i Tromsø – men TILs skademareritt fortsetter

Tromsø IL slo Fløya komfortabelt 3–1 i cupens tredje runde. Men en ny spiss ute med skade er et skår i gleden.

Thomas Lehne Olsen

Thomas Lehne Olsen måtte av banen med skade.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Jeg føler vi gjør en OK første omgang. Den er ganske jevn, men målet rett før pause forandrer det litt, sier Fløya-trener David Lundblad.

For første omgang var jevnspilt, og Tromsø IL og Fløya så lenge ut til å gå til pause uten noen nettkjenninger. Det var før Thomas Lehne Olsen fikk fullt treff etter 45 minutters spill.

– Jeg synes det var veldig viktig at vi fikk den før pause. Jeg synes vi er litt slurvete i første omgang, lite tempo på ballen og Fløya gjør det vanskelig for oss. Da var det veldig godt å få den skåringen før pause, sier Thomas Lehne Olsen.

Lehne Olsen av med skade

Men like etter pause skjer det som virkelig ikke var godt for verken Lehne Olsen eller Tromsø IL. Spissen må av banen med smerter, og må byttes ut.

– Jeg er på vei gjennom, og skjærer foran stopperen. Da kjenner jeg at det napper litt i lysken, og da gir jeg egentlig opp med en gang, sier Lehne Olsen.

Og det er dårlig nytt for et allerede skadepreget lag. Fra før av er både Runar Espejord og Slobodan Vuk ute med skader. Lehne Olsen tror likevel ikke hans skade er langvarig, og han håper å være klar til lørdagens eliteseriekamp mot Vålerenga på Alfheim.

– Rett etter at jeg følte noe, gikk jeg av banen. Og det var litt med tanke på lørdag.

Skuffet Fløya-trener

– Tror du at du spiller på lørdag?

– Det får tiden vise. Vi får ta nye undersøkelser både i morgen og på fredag, men jeg har et håp om det.

I andre omgang fortsatte TIL kjøret mot Fløya, og Morten Gamst Pedersen og Mikael Ingebrigtsen sto for en fulltreffer hver. På overtid fikk Fløya trøstemålet signert Christopher Tian Olsen.

Fløya-trener David Lundblad er skuffet etter kampen.

– Det er jo kanskje naturlig at et tredjedivisjonslag taper mot et eliteserielag. Men jeg føler vi hadde mer inne enn hva vi fikk vist der ute i dag. Det synes jeg er litt irriterende, for guttene kan bedre enn det de viste her ute.