NRK Meny
Normal

Tatt med narkotika for 3,5 millioner kroner

Fire menn må møte i Nord-Troms tingrett etter å ha prøvd å smugle nesten syv kilo amfetamin til Tromsø.

tingretten

10. desember starter rettssaken i Nord-Troms tingrett mot fire menn som er tiltalt for å ha smuglet nesten 7 kilo amfetamin til Tromsø.

Foto: Petter Strøm / NRK

I oktober i fjor ble en da 19 år gammel mann stoppet av politiet på Tromsø lufthavn. I bagasjen hadde han 6,8 kilo amfetamin, 136 gram hasjisj og 396 tabletter inneholdende stoffet MDMA, som blant annet benyttes i ecstasy.

Narkotikaen anslås å ha en gateverdig på rundt 3,5 millioner kroner.

– Mannen hadde fått stoffet overlevert av en annen nordmann i Amsterdam. Beslaget er et av de største beslagene vi har gjort i Troms noen gang, sier Yngve Myrvoll, leder for narkotikagruppa ved Troms politidistrikt til NRK.

Unge gjerningsmenn

19-åringen skal møte i retten i begynnelsen av desember, sammen med fire andre menn som har vært involvert i smuglingen, én annen mann på 19 år, én på 23 og en 43-åring.

– Det er snakk om relativt unge gjerningsmenn, noe vi tar til etterretning. Det viser seg at de har kontakter i et internasjonalt narkotikamiljø, sier Myrvoll.

Risikerer mange år i fengsel

Mennene er tiltalt etter Straffelovens paragraf 162 som omhandler produksjon, anskaffelse, oppbevaring eller distribusjon av narkotika.

Grove narkotikaforbrytelser straffes med fengsel inntil 10 år. Dersom overtredelsene gjelder et betydelig kvantum, kan straffen være inntil 15 år, og 21 år ved særdeles skjerpende omstendigheter.