NRK Meny
Normal

Slo datteren med ledning - dømt til fengsel

En mann i 40-årene er i Østfinnmark tingrett dømt for å ha utsatt sin egen datter for fysisk og psykisk vold over flere år.

Øst-Finnmark tingrett

I Øst-Finnmark tingrett er mannen funnet skyldig i grov barnemishandling.

Foto: Erik Lieungh / NRK

Han er funnet skyldig i skyldig i grov mishandling av datteren, som startet da jenta var 10 år gammel. Straffen er målt til ett års fengsel, hvor seks måneder gjøres betinget.

Blant annet har faren ved flere anledninger slått datteren med stikkontakter og mobilledninger, tatt kveletak på henne og slått henne i hodet og på kroppen.

Retten har også kommet frem til at jenta har blitt utsatt for psykisk vold, ved at hun ble utskjelt og rakket ned på av faren. Volden og mishandlinga har i perioder skjedd ukentlig, over en periode på to år.

Under rettssaken har det kommet frem at det er en konflikt mellom familiens innvandrerbakgrunn og at datteren hadde en dragning mot norsk kultur, som var opptakten til voldsepisodene.

Jenta har under rettssaken beskrevet tilværelsen som et fengsel.

Mannen sto også sammen med en kvinnelig slektning av jenta tiltalt for trusler mot ansatte i barnevernet som kom på hjemmebesøk hos familien. Begge to er frikjent for dette tiltalepunktet.