I dialog med Lyon om forlengelse

Ulrik Yttergård Jenssen (20) er mest lysten på å fortsette i utlandet.

Ulrik Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen på dagens TIL-trening.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

TIL-aktuelle Ulrik Yttergård Jenssen trente på Alfheim igjen i mandag ettermiddag, men fastholder at han helst ønsker å fortsette karrieren i utlandet. U21-landslagsstopperen bekrefter nå at han er i dialog med den franske storklubben Lyon om en forlengelse av kontrakten der – for så å bli utleid.

– Det er en tanke som streifer. Og kanskje skriver jeg under der for så å dra på et utlån. Det er ikke helt uaktuelt, sier Yttergård Jenssen.

– Er du i dialog med Lyon om det?

– Det er kontinuerlig dialog.

– Kan det lånet bli Tromsø?

– Det kan det absolutt. Det er en av mulighetene, svarer Yttergård Jenssen.

NEC Nijmegen fikk avslag.

Han bekrefter også at den nederlandske toppserieklubben NEC Nijmegen fikk avslått sitt bud fra Lyon tidligere i sommer. Etter det NRK erfarer, kan NEC Nijmegen fortsatt være interessert – hvis det blir snakk om en låneavtale med Lyon.

– Overgangen der kunne vært klar i starten av juli, sier Yttergård Jenssen.

Kravet fra Lyon på 3 millioner kroner i utdanningskompensasjon satte en stopper for det.

– Det var en ganske lang dialog mellom de klubbene, men Lyon skal ha sitt. Og da blir det vanskelig, sier Yttergård Jenssen.

Flovik: – Ikke en nært forestående overgang

Trener Bård Flovik beskriver Yttergård Jenssen som en godt skolert og positiv spiller, som han gjerne skulle sett tilbake i TIL-stallen.

– Selv om vi ønsker han hjem igjen, så er det opp til ham å bestemme det. Slik som jeg har forstått ham, så ønsker han å fortsette å spille i utlandet. Han har selv sagt at Tromsø alltid vil stå ham nært og at han håper å spille for Tromsø en dag. Og det håper virkelig jeg også, om det blir nå eller senere, sier Flovik.

TIL-treneren sier at det viktigste for Ulrik Yttergård Jenssen er å finne en god klubb som er villig til å satse på ham og å gi ham et godt karriereforløp.

– Han må velge en klubb der han får utvikle seg. Hvis han ikke finner det, så må vi da vurdere situasjonen. Men når det er sagt, det er ikke helt enkelt for oss heller å finne to millioner kroner.

– Så du ser ikke for deg en overgang i nær fremtid?

– Det er vanskelig å se en nært forestående overgang nå. Slik som jeg ser der, så står det på Ulrik Yttergård Jenssen, og han vil fortsatt spille i utlandet. Dermed er han egentlig ikke en sak hos oss, sier Flovik til NRK.