NRK Meny
Normal

I dette rommet jobber de på spreng for å oppklare klokketyveriet

Det er blitt satt inn store ressurser i etterforskninga av klokketyveriet i Tromsø. Politiet har allerede mottatt konkrete tips fra publikum.

etterforskning Tromsø

Et tjuetalls politifolk jobber på spreng for å oppklare innbruddet og klokketyveriet i Tromsø.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Tromsøpolitiet jobber nå på spreng for å oppklare innbruddet og klokketyveriet onsdag morgen.

– Det er en omfattende innsamling av informasjon og undersøkelser som gjøres, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand.

Det var klokken 04.00 natt til onsdag at alarmen gikk hos Urmaker Jørgensen i Tromsø. Da vaktselskapet var på plass ett minutt senere, var tyvene forsvunnet med en rekke luksusklokker. Ifølge politiet er de verdt flere millioner kroner.

De tre personene knuser vinduet, før de stjeler med seg klokker for flere millioner kroner.

Overvåkningskameraet fra Urmaker Jørgensen viser tyvene idet de tar seg inn i butikken og stjeler med seg klokker for flere millioner kroner.

Har fått konkrete tips

Politiet har allerede mottatt konkrete tips om saken. Bare mens NRK besøkte politistasjonen i formiddag tikket det inn nye tips i saken. Noen av tipsene gjelder navngitte personer som kan ha utført innbruddet.

– Vi har fått henvendelser fra tipsere som mener å gjenkjenne konkrete personer, navngitte personer eller personer de kjenner igjen fra et annet sted, sier Strand.

Elin Nordgård Strand

Politiadvokat Elin Nordgård Strand forteller at politiet allerede har mottatt konkrete tips fra publikum.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med alle som har vært innom Urmaker Jørgensen forrige uke, og ber publikum være ekstra årvåkne på biler som har blitt hensatt i Troms det siste døgnet etter at tyveriet fant sted.

– Vi ønsker tips om biler som har dukket opp på steder hvor de ikke har stått parkert før, og hvor det ikke er en naturlig grunn til at de står der.