NRK Meny
Normal

I dag avsluttes granskingen av Tromsøs brannsjef

Kontrollutvalget har undersøkt om brann- og redningssjef i Nils Ove Sollid i Tromsø kommune har blandet sammen sin private og offentlige økonomi.

Brannsjef i Tromsø, Nils Ove Sollid

Brannsjef i Tromsø, Nils Ove Sollid.

Foto: NRK

I dag avslutter Kontrollutvalget i Tromsø kommune granskingen av brann- og redningssjef Nils Ove Sollid.

Da er det opp til kommunestyret å bestemme eventuelle reaksjoner mot en av toppsjefene i kommunen.

Satt under lupen

I to år har brann- og redningssjef Nils Ove Sollid vært satt under lupen av granskerne i det interkommunale revisjonsselskapet KomRev NOR og av Kontrollkomiteen i Tromsø. Det har skjedd bak lukkede dører.

Det har resultert i fire forskjellige rapporter som handler om brannsjefens reiseregninger, hans praksis ved offentlige anskaffelser, arbeidsmiljøet hos Tromsø brann- og redning og til slutt brannsjefens private økonomi opp mot jobben som brann- og redningssjef.

Ukjent innhold

Hva som står i rapportene skal det være bare Kontrollutvalget, kommunaldirektøren og Nils Ove Sollid sjøl som kjenner til.

Foreløpig er det bare satt i gang tiltak som skal bedre arbeidsmiljøet. Arbeidsmiljøet har de ansatte ved Brann- og redning sagt sitt om i en arbeidsmiljøundersøkelse fra 2013.

Blir offentlig

Når Kontrollutvalget en gang utpå ettermiddagen kommer ut fra sitt ekstraordinære møte skal det være slutt på hemmeligholdet.

Det er eksperter på forvaltningsloven og offentlighetsloven helt tydelige på. Da kan hvem som helst med loven i hånd få greie på hva Kontrollutvalget har hold på med i denne saka de siste to åra.