Hyttebølgen i Troms fortsetter

- Det sier ekspertene.

Illustrasjonsbilde
Foto: Berit Keilen / Scanpix

 

Økning i vente

- Statistikk vi har sett fra de sørlige deler av landet, viser man kan vente en økning i antall hytter fremover. At det kommer flere hytter for salg, er fordi vi er med på å dekke den etterspørselen som er i markedet, sier eiendomsmegler Tor Arntsen.

Arntsen har så langt solgt over 200 tomter i Målselv Fjellandsby. Denne fjellandsbyen vil i fremtiden bestå av 1500 hytter.

- Salget i Målselv har vært formidabelt, og folk har v ist stor interesse i tomtene som vi har lagt ut, forteller Arntsen.

Går hurtig unna

Flere tusen hyttetomter er under planlegging i fylket akkurat nå. I tillegg legges også hyttetomter i Finland ut til salgs for nordmenn. Og salget av tomtene går raskt unna. I følge ekspertene vil salget bare fortsette.

Professor Nils Aarsæther ved Institutt for Planlegging og lokalsamfunnsforskning ved Universitetet i Tromsø tror ikke det vil bli for mange hytter på markedet.

- Det er veldig mye penger ute i samfunnet vårt, som er på jakt etter plasseringsmuligheter. Folk vet at eidendomsmarkedet, spesielt fast eiendom, er noe av det mest lønnsomme en kan engasjere seg i. I tillegg er jo hytter på moten, sier Aarsæther.

Typisk hyttekjøper

Den typiske hyttekjøper er småbarnsfamilier som er kommet over den økonomisk krevede småbarnsfasen. Disse drar nytte av at det nå legges ut mange hytter for salg.

- Det at det kommer veldig mange hytter ut på et tidspunkt gjør jo at prisene vil bli presset ned, avslutter Aarsæther.