Hopp til innhold

Hylles for ny plate

Plata The Blacksheeps får svært gode kritikker i dagens aviser.

The Blacksheeps

Viktoria Eriksen (trommer) (f.v.), Agnete Kristin Johnsen (vokal), Emelie Nilsen (gitar) og Alexander Touryguin (bass), i Oslo i forbindelse med lanseringa av sin nye plate.

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Nesseby-bandet The Blacksheeps debut album blir hyllet i dagens aviser.

Femmere fra både Dagladet og Aftenposten, og avisene sparer ikke på godordene i anmeldelsene sine.

The Blacksheeps kan puste lettet ut, og feire knallbra kritikk i dag, selv om bandet hadde sommerfugler i magen under lanseringa i går.

Mer voksent publikum

– Det er dette vi har venta på kjempelenge. Vi håper jo mottakelsen blir bra, og at folk vil like den. På plata er det musikk som kanskje appellerer til et litt mer voksent publikum enn vi er vant til, sier gitarist Emelie Nilsen.

– På denne plata er det veldig variert musikk, alt fra pop til hardrock. Dette er det vi har lagd i løpet av tiden vi har vært et band, sier Nilsen.

The BlackSheeps

The BlackSheeps vant den nordiske finalen i MGP jr i Århus i fjor.

Foto: Larsen, Jens Nørgaard / SCANPIX

– Jobba hardt

Også vokalist Agnete Kristin Johnsen er fornøyd med at plata endelig er ute, 13 måneder etter seieren i Melodi Grand Prix junior, og slippet av Oro Jaska Beana.

– Det er dette vi har jobba så hardt for. Nå kan vi endelig se det foran øynene våre, og ta på det. Det er artig, sier hun.

Og blant de som nå gir bandet god kritikk, er Håkon Moslet, ungredaktør i P3.

– Jeg syns femmerne de får høres veldig fortjent ut. Det er ganske godt gjort å klare å følge opp det som var et fenomen av en debutsingel, som vel var fjorårets største norske hit. De har fått god tid, og lov til å gjøre sin helt egen greie.

Med voksne ører er det noe som høres litt barnslig ut, men det låter ærlig og inderlig. Plata er prega av ungdommelig spilleglede og ungdommelig alvor, mener han.

Imponert over språkblanding

Han er også imponert over språkmiksen på plata.

– Jeg liker også at e blander norsk, engelsk og litt samisk. Det er det ingen andre som gjør. De er jo et trespråklig band, og det er veldig gøy.

– Det er mange stilarter innom plata, og ingen klar retning. Det må man kanskje jobbe med om man skal lage en plate to eller tre. Men i forhold til der de er nå, syns jeg det er bra at de blander mange sjangre, mener Moslet.

– Gode budskap

At tenåringene også har en mening bak musikken, trekker han dessuten fram.

– De har en veldig glød i det de gjør, og evnen til å skrive veldig fengende poppunklåter. Dessuten med et veldig godt budskap.

Singelen Edwin som kom i høst,er en kul rockelåt, og når kom det egentlig sist en norsk rockelåt som virkelig har et sånn budskap, og sier til norske tenåringer at du kan være den du er, sier han.

– Fengende, glødende, skarpt

Dagbladet: «I likhet med hiten «Oro Jaska Beana» er dette interessant for flere enn The BlackSheeps' jevnaldrende. Ikke bare fordi vi gamle kan finne en sang som «Punk Revolution» uimotståelig nostalgisk i sin programmatiske distansering fra kommersiell musikk, men også fordi dette er fengende, rett-fram, enkel rock som historien viser er best når de som framfører den er sultne, nytente og kompetente. Slik som her»

Aftenposten: «Nå skal finnmarkingene stå på egne bein, og deres fengende, smått spenstige poppunk biter godt fra seg. (....) De har klare meninger, tar egne beslutninger og har ingen problemer med å fronte disse. Som i tilfellet med låten «Edwin», som handler om skolegutten som bruker jenteklær. Og viktigskarptst, sangen sitter i hjernebarken.»

Adressa: «Fortsatt er det mest sjarmerende at de av og til sliter med å fri seg fra sine voksne inspirasjonskilder, samt at en del av tekstene blir overtydelige og litt klønete i sitt behov for å få fram et poeng – slike ting slipper de neppe unna med om to-tre år. Enn så lenge er «BlackSheeps» imidlertid en oppsiktsvekkende bra og overraskende helhetlig debut, laget av et band med omtrent like god smak som låtskriverkvaliteter. Sånt blir det karrierer av.»