Husbrann i Rossfjordstraumen – kvinne funnet død

Like før klokka 18:30 ble det gjort funn av en død kvinne i huset som brant i Rossfjordstraumen i Lenvik lørdag ettermiddag.

brann

Brannen i den eldre eneboligen ble oppdaget i halv ett-tiden lørdag ettermiddag.

Foto: Linda Pedersen / NRK

– Det er gjort funn av en død kvinne i boligen. Kvinnen er ikke identifisert, men de pårørende til 94-åringen som bodde i huset er varslet, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Per Arve Aas.

Politiets kriminaltekniker er i gang med undersøkelser på stedet, og brannen vil bli etterforsket.

Etter at brannen var slukket i 17-tiden lørdag ettermiddag, måtte politiet vente på at branntomten skulle kjøles såpass ned at det var forsvarlig å sende inn folk for søk etter kvinnen.

Den nærmeste naboen til det brennende huset ble først evakuert, men i 14:30-tida lørdag ettermiddag fikk de som bodde der beskjed om at de kunne gå inn igjen.

Nabo

Arne Kvaal oppdaget røyk fra nabohuset og varslet nødetatene.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Det var Arne Kvaal som oppdaget brannen da han kom ut på trappa si lørdag cirka klokka halv ett.

Han varslet da nødetatene, men huset kvinnen bodde i var allerede da overtent. Veien forbi huset, som ligger nært fylkesveien til Sultindvik, er stengt så lenge slokningsarbeidet pågår. En liten kø har dannet seg i hver retning.

Innsatsleder Tore Seierstad sier fokus er å slukke brannen så søk kan gjennomføres. Pårørende til 94-åringen som bodde i huset er varslet om brannen.

Innsatsleder Tore Seierstad sier fokus er å slukke brannen så søk kan gjennomføres. Pårørende til 94-åringen som bodde i huset er varslet om brannen.

– Vi konsentrerer oss nå om å slukke brannen. Deretter kan vi foreta søk i huset. Pårørende er varslet, sier innsatsleder på stedet, politibetjent Tore Seierstad i Finnsnes lensmannsdistrikt.

Han oppfordrer folk som bor i nærheten til å holde vinduer og ventiler stengt for å unngå røyklukt i huset.

Det ligger et sykehjem bare et par hundre meter fra brannstedet.

Brann i Rossfjord
Foto: Linda Pedersen / NRK