NRK Meny
Normal

– Hurtigruten prisdiskriminerer turister

Billettene på Hurtigrutens engelske sider er opptil dobbelt så dyre som de norske, ifølge Aftenposten

Innseilingen og anløp av Ørnes i formiddag.

1. august må du ut med 4388 kroner for turen «Nordkapp og eksotiske Finnmark» mellom Bodø og Kirkenes på den norske nettsiden. På de engelskspråklige nettsidene koster akkurat samme billett mye mer, skriver Aftenposten.

Foto: Connie Slettan Olsen/Meløy kommune

Det er Aftenposten som skriver at Hurtigruten prisdiskriminerer turister, når de må betale mye mer enn nordmenn som reiser med deres skip.

Tyrkiske Gulsun Erylimaz er skuffet etter turen fra Ålesund til Bergen, og sier til avisen at hun trodde Norge var et land der ting gikk riktig for seg.

Det var da hun i mai var turist i Norge at hun sjekket prisen på Hurtigruten.com.uk at hun fikk sjokket. Hun mener selskapet spekulerer i at folk ikke kan norsk.

– Min norske venninne hadde allerede sjekket prisene for meg. Men da jeg selv sjekket prisene, var billettene mye dyrere, sier Erylimaz.

Anne Marit Bjørnflaten

Anne Marit Bjørnflaten er kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten, og sier tat de har ulike priser til ulike markeder avhengig av sesong.

Foto: Pressefoto

Faktisk var billetten blitt nesten dobbelt så dyr.

Aftenposten har også gjort en rekke undersøkelser, og gjentatte ganger funnet at de samme billettene blir dyrere dersom du bestiller via engelskspråklige nettsted.

Det gjelder blant for turen «Nordkapp og eksotiske Finnmark», en reise som går mellom mellom Bodø og Kirkenes med lugar.

Hovedorganisasjonen Virke syns prisdiskrimineringen er uheldig og ulovlig i EU.

Kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten, Stein Lillebo, opplyser til Aftenposten at de store prisforskjellene mellom nordmenn og utenlandske turister er at selskapet har en spesiell kampanje rettet mot nordmenn.

– Å operere på denne måten som vi gjør er veldig vanlig. Vi har ulike strategier knyttet til ulike markeder, sier kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten Anne Marit Bjørnflaten.