Hurtigruten går for fullt

Selv om det er september, går Hurtigrutene fra Bergen til Kirkenes uten en eneste lugar ledig.

Da Hurtigruten M/S Midnattsol la til kai nylig i Tromsø var den helt full med passasjerer, og det tok nesten 15 minutter å slippe ut alle som ønsket å oppleve Tromsø.

Dette er ikke normalt så langt ut i september, forteller direktør i Hurtigruten Group, Leif Øverland.

- Det er en veldig gledelig september. Det er tydelig at turistene har oppdaget at det også er flott å reise utenom sommersesongen, sier Øverland.

Flere fri

Fulle hurtigruter kan bety mange positive ringvirkninger for hele landsdelen. Direktør i NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim, er svært fornøyd.

- Dette er helt fantastisk å høre, og jeg håper inderlig Hurtigruten selv er like fornøyd, forteller Solheim.

Inger Iland fra Sandnes har reist fra Bergen med Hurtigruta, og skal til Kirkenes og tilbake. Hun er ikke i tvil om hvorfor Hurtigrutene enda går fulle.

- Fler og fler har fri denne tiden på året. Dessuten er det jo et vakkert land vi bor i, så jeg er svært stolt av å være sammen med andre nasjonaliteter, sier hun.

Flertall tyskere

- Det er et klart overtall av tyskere på skipene våre denne tiden av året, foreller kaptein på M/S Midnattsol, Harodd Widding. - Men vi har også folk fra Australia og Danmark. Det nye er at mange svensker også er begynt å benytte oss, forteller han.