NRK Meny
Normal

Hun skal lede Nordlysfestivalen

Line Fusdahl overtar sjefsstolen 1. mai.

Roar Dons og Line Fusdahl

Styreleder i Nordlysfestivalen, Roar Dons, er glad og stolt over å få presentere Line Fusdahl som ny direktør.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Line Fusdahl er ansatt som ny direktør for Nordlysfestivalen i Tromsø. Fusdahl overtar etter Øyvind Bakkeby Moe 1. mai.

– Jeg har utrolig lyst til å jobbe med musikk og kultur. Jeg vil også være med på å utvikle Tromsø som den arktiske hovedstaden. Nordlysfestivalen kan bli en viktig del av den utviklingen, sier Line Fusdahl til NRK.

Delte kontorfellesskap

Øyvind Bakkeby Moe

Øyvind Bakkeby Moe gir seg som direktør for Nordlysfestivalen 1. mai.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

11 personer søkte jobben som Øyvind Bakkeby Moes etterfølger. Tre personer ble innkalt til intervju, men det var altså Fusdahl som trakk det lengste strået.

– Det var Lines bakgrunn fra musikk- og kulturfeltet, og ikke minst hennes interesse for kultur i sammenheng med positiv byutvikling som gjorde at hun fikk jobben, sier Roar Dons, styreleder i Nordlysfestivalen, til NRK.

Fusdahl er nok best kjent som mangeårig Høyrepolitiker. I 2011 ble hun utnevnt til finansbyråd i Tromsø, senere har hun vært fylkesrådsleder i Troms.

Men Fusdahl har også lang erfaring fra kulturlivet, blant annet som daglig leder for Tromsø Symfoniorkester og Litteraturfestivalen Ordkalotten. Hun var også sentral i arbeidet med å etablere NOSO – Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i 2009.

Nå skal Line Fusdahl altså lede Nordlysfestivalen – en festival hun har et nært forhold til.

– Jeg har vært en av festivalens trofaste publikummere i alle år. Jeg har også jobbet med festivalen, gjennom NOSO og Tromsø symfoniorkester. Vi har til og med delt kontorfellesskap på Skansen, så jeg kjenner festivalen veldig godt, forteller Fusdahl.

Hun mener det ikke er et ulempe at hun selv ikke har bakgrunn som musiker, og viser til jobben hun gjorde i Tromsø Symfoniorkester.

– Der jobbet vi i en liten organisasjon hvor alle var med på programmering og gjennomføring av konserter. Men jeg vil jobbe tett med en rekke musikere for å skape det beste programmet for Nordlysfestivalen, sier Fusdahl.

Vil løfte festivalen internasjonalt

De siste åra har Nordlysfestivalen samarbeidet tett med nordområdekonferansen Arctic Frontiers. Dette samarbeidet ønsker Fusdahl å videreføre:

– Tromsø er den arktiske hovedstaden, og vi skal bruke Tromsø som arena for å vise bredden i musikk- og kulturlivet. Gjennom samarbeidet med Arctic Frontiers ønsker vi å løfte Nordlysfestivalen både nasjonalt og internasjonalt, sier Fusdahl.

Hva kun kommer til å presentere i sitt aller første program holder hun foreløpig tett til brystet. Men litt røper hun:

– Vi skal fortsatt ta modige kunstneriske valg. Vi skal fortsatt få anerkjente kunstnere hit, samtidig som vi skal utvikle de lokale talentene. Så må vi ikke glemme at festivalen neste år fyller 30 år. Da skal vi se oss litt bakover, men mest fremover sier Fusdahl.