NRK Meny
Normal

– Har dere noen gang analysert et bedriftsregnskap?

Bedriftseiere i Alta hudflettet stortingskandidatene under paneldebatt.

Kirsti Bergstø

Kirsti Bergstø fikk gjennomgå da bedriftseiere i Alta satte politikerne til veggs om formueskatt og arveavgift.

Foto: Rune Berg / NRK

Stortingskandidatene fra Finnmark har for liten kompetanse i skattespørsmål, mener bedriftseiere i Alta. De benyttet i går anledningen til å hudflette stortingskandidatene under en paneldebatt i Alta.

– Er det noen av dere som noen ganger har analysert et bedriftregnskap?

Synes politikerne bør vite hva de snakker om

Det var spesielt bedriftseierne Tore Wæraas og Alex Bjørkmann som fyrte opp stemninga i forhold til beskatning på arv og formue.

Alex Bjørkmann driver en reklame- og trykkeribedrift, og mener kompetansen til stortingskandidatene viste seg å være mangelfull da temaet ble tatt opp.

– Man skal jo vite noe om det man snakker om, derfor synes jeg det er greit å lure på om de har kompetanse om det de snakker om. Og når de da svarer nei, så kan det være greit å påpeke at de kanskje skal lytte til noen andre også, når de tar sine avgjørelser.

Synes ikke det var ufint

Kun Svein Iversen fra KrF og Frank Bakke Jensen fra Høyre bekreftet at de hadde analysert bedriftsregnskap.

Skytset fra bedriftseierne haglet derfor mot kandidatene, Morten Edvardsen fra Senterpartiet, Rut Olsen fra Kystpartiet, Laila Davidsen fra Frp og spesielt mot Kirsti Bergstø fra SV.

– Følte du det var ufint å bli spurt om hva du kan og ikke kan?

– Nei, på ingen måte. Folk som er politisk aktiv og stiller til stortinget kan ulike ting, men bedrifter og samfunnet som helhet tjener på at vi har et spleiselag, sier Bergstø.