NRK Meny
Normal

Høyres byrådsleder i Tromsø: – Ap vil torpedere kommunereformen

Stortingsrepresentant fra Troms Arbeiderparti advarer mot å la Tromsø bli en ny «superkommune». Det reagerer Høyres byrådsleder i Tromsø sterkt på.

Øyvind Hilmarsen

Byrådsleder i Tromsø (H), Øyvind Hilmarsen mener stortingsrepresentant, Tove Karoline Knutsen (Ap) legger snubletråder for en god prosess.

Foto: Petter Strøm / NRK

Valglogo

Stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen fra Arbeiderpartiet advarer mot å slå sammen Tromsø med fire nabokommuner.

– Lokalpolitikerne bør tenke seg grundig om før de sier ja til en slik idé, mener hun.

Under den politiske debatten på Husøy i helga, som ble arrangert av NRK i samarbeid med Folkebladet, sa byrådsleder Øyvind Hilmarsen dette:

– Vi ønsker å lage en «superkommune» rundt Tromsø.

– Tromsøs lykke ligger ikke i å bli større

Tove Karoline Knutsen

Tove Karoline Knutsen vil ikke at Tromsø Arbeiderparti avviser en debatt om kommunesammenslåing.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Dette får Tove Karoline Knutsen til å reagere.

– Det kan hende at Tromsø kommune rett og slett blir for stor i arealer, og områdene med mer spredt befolkning kanskje kan komme til å tape for det mer tydelige og typiske bymiljøet, som jo Tromsø er for en stor del. Tromsøs lykke ligger ikke i å bli større arealmessig.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen liker ikke utspillet fra stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet.

– Jeg er svært overrasket over at hun legger snubletråder i veien for en god prosess som disse fem kommunene er enige om.

– Utidig av en stortingsrepresentant

Tove Karoline Knutsen vil imidlertid ikke anbefale at Tromsø Arbeiderparti avviser en debatt om sammenslåing med nabokommunene.

Kommunereform Troms

Tromsø kan bli en ny storkommune hvis den blir slått sammen med Karlsøy, Lyngen, Balsfjord og Storfjord.

Foto: NRK

– Nei, det vil jeg ikke. Jeg mener at man skal ha en god prosess på dette, og det er veldig viktig hva de mindre kommunene rundt også tenker, sier Knutsen til NRK.

Øyvind Hilmarsen sier at det arbeides godt mellom Tromsø, Karlsøy, Balsfjord, Lyngen og Storfjord, for å se på mulighetene for å danne en ny storkommune.

– Og da synes jeg det er utidig av en stortingsrepresentant å blande seg inn i dette samarbeidet som kommunene har. Det virker som at dem vil torpedere hele kommunereformen, i hvert fall Tove Karoline Knutsen.