NRK Meny
Normal

Hør oppgjøret mellom TIL-Alta direkte på NRK P1 i dag

Fra klokken 15.03 på søndag, kan du høre det første nordnorske fotballoppgjøret direkte på NRK P1 eller på vår nettradio.

TIL-Alta

På søndag møter Alta IF Tromsø IL på Alfheim stadion i Tromsø.

Foto: Illustrasjonsfoto

– Det er mange i Troms og Finnmark som er interessert i denne kampen, men det er problematisk for mange å komme seg dit for å se den. Så da gir vi dem dette tilbudet, sier redaktør Pål Hansen.

Det er tre nordnorske lag som spiller i første divisjon: Alta, TIL og TUIL. Morgendagens kamp på Alfheim er det første oppgjøret mellom to nordnorske lag.

– Dette er den første nordnorske derby, og da bestemte vi oss for at dette vil vi sende på radio, sier Hansen.

I løpet av sesongen får vi se seks nordnorske kamper.

Lovende start for begge lag

Begge lagene fikk en knallgod serieåpning. TIL vant borte første gang på halvannet år mot Fredrikstad. Alta vant hjemme 3-0 mot Kristiansund BK og leder førstedivisjon etter en runde.

  • Trykk her for vår nettradio

– At begge lagene åpnet med å vinne sine første kamper gjør det ekstra spennende, mener Hansen.

Første oppgjøret med de nordnorske lagene

NRK-kommentator Gunnar Grindstein skal kommentere kampen direkte i morgen klokken 15.03. Han gleder seg, og tror det blir en god og spennende kamp.

– Denne kampen er spennende fordi det er første gang siden tidlig på 80-tallet at TIL og Alta er i samme divisjon. Alta har alltid vært en slags lillebror, og nå har de muligheten til å slå TIL i en seriekamp, sier Grindstein.

Se TIL-spiller Hans Nordbye sin oppfordring her:

Hør oppgjøret mellom TIL–Alta direkte på P1 i morgen