NRK Meny
Normal

Denne badevideoen topper alt – hoppet i kumøkka

– Jeg sto i et kvarter og mannet meg opp, sier Frode Ellila.

Frode Ellila hopper i kumøkk-kummen.

Frode Ellila fra Alta har fått mange reaksjoner etter at han droppet havet og heller hoppet i kumøkk-kummen hos onkelen sin. – Jeg hadde møkk overalt etterpå, sier han om det dristige hoppet. Video: Privat

– Jeg hadde møkk overalt etterpå. Onkelen min måtte slå en bøtte med vann i ansiktet mitt, sier Frode Ellila fra Tverrelvdalen utenfor Alta.

«Hopp i havet»-bølgen har gått som en farsott på Facebook den siste uka, der folk har blitt utfordret til å hoppe i havet og publisere videoen av den iskalde badingen i sosiale medier etterpå.

Frode Ellila fra Alta ble også utfordret til å hoppe i havet, men valgte en variant som topper det aller meste. Lørdag valgte han nemlig å hoppe i kummen med kumøkk hos onkelen sin Andreas Ellila i Tverrelvdalen.

Det var Altaposten som omtalte saken først.

Startet med en fleip

Frode Ellila

Frode Ellila.

Foto: Privat

I videoen takker han kompisen Øystein Thomassen før han hopper og forsvinner i kumøkka - godt festet til et sikkerhetstau.

– Jeg velger ikke å utfordre noen på denne sketsjen. Jeg synes synd i folk som må gjøre det etter meg. Så takk for det, sier han før han hopper.

Frode ble utfordret som alle andre til å hoppe i havet, og fant selv på å hoppe i kumøkk-kummen istedenfor.

– Vi skulle til badeplassen Lathari, men det var det så mye folk der. Da sa onkelen min på fleip at jeg heller kunne hoppe i møkkahaugen. Da sa jeg bare at «jepp, det kunne jeg godt», sier Frode.

Dusjet tre ganger

Han har aldri hoppet i kumøkk-kummen før. Ikke skal han gjøre det igjen, og ikke tror han at andre tør heller.

– Mange tror at man ikke tenker noe særlig før man hopper uti, men det gjør man. Jeg sto i et kvarter og mannet meg opp, sier Frode.

Den unge altaværingen, som til daglig jobber som maskinfører, forteller om et iskaldt møte med kumøkka. Deretter bar det rett i dusjen.

– Jeg dusjet tre ganger på lørdag, sier han.

Mange reaksjoner

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter den noe spesielle badingen.

– Det har vært mye forskjellige reaksjoner, både positive og negative. Blant annet har jeg fått mange kallenavn, som «Møkkamannen». Enkelte har måtte gni seg i øynene for å tro det de har sett, sier han.

– Videoen må også ha spredd seg i Sverige også, for jeg ser på Facebook at det er svensker som kommenterer badingen, sier han.

Trodde ikke det var sant

Kompisen og arbeidskollega Øystein Thomassen har ennå ikke kommet over hva kompisen fant på etter at han utfordret Frode Ellila til å bade.

– Jeg måtte se videoen tre ganger før jeg trodde det var sant. Det er helt sinnssykt, sier han.

Ifølge Øystein er Frode en venn med god humor, og de to fleiper om mye rart på jobben.

– Vi har det mye skøy på jobben, men jeg ble helt forferdet av det han fant på denne gangen, sier han.