NRK Meny
Normal

Holder ikke varmen i nytt skolebygg

– Vi klarer ikke å holde varmen i nybygget på Senja videregående skole, sier fylkesbyggesjef Jan Inge Hille.

Senja videregående skole

Det er kaldt, og det er flere mangler ved nybygget på Senja videregående skole.

Foto: Arild Moe / NRK

Det pågår nå en millionstrid etter utbygginga av den nye delen av skolen i Finnfjordbotn. Det var i august i fjor at et tilbygg på 5000 kvadratmeter ble tatt i bruk.

Svært mange feil er blitt avdekket.

– Blant annet er varme- og ventilasjonsanlegget ikke prosjektert stort nok. På kalde dager i vinter har vi vært nødt til å bruke mange varmevifter for å holde temperaturen oppe for å kunne drive forsvarlig undervisning. Det er ikke holdbart, sier Hille.

Også elevene klager

Mileen Barkajeva er leder i elevrådet ved skolen. Hun sier at det er flere mangler med nybygget som ble tatt i bruk i fjor høst.

– Vi mangler også skapplass. Det har også vært kaldt enkelte dager. Nå håper vi dette blir ordet opp i, sier hun.

Samlet skal det være rundt 30 sider med feil og mangler som er blitt påpekt. Entreprenør er NCC. Distriktssjef Svein-Arne Sivertsen i NCC ønsker ikke å kommentere striden om sluttoppgjøret med fylkeskommunen.

Inngikk kontrakt med 110 millioner

NCC inngikk en kontrakt med fylkeskommunen på rundt 110 millioner kroner for anlegget. Bygget på 5000 kvadratmeter ble også kraftig forsinket, og var klar til innflytting bare dager før skolestart i august.

Fylkesbyggesjef Jan Inge Hille sier at de forsøker å finne en løsning på striden som pågår.

– Vi har en bra dialog med NCC, men dersom det ikke blir enighet kan jo saka havne i retten. Hille sier at fylkeskommunen inngikk en fastkontrakt med NCC.

Orientert

Fylkesråd for økonomi, Gerd H. Kristiansen har orientert økonomiutvalget om striden om et sluttoppgjør, som i verste fall kan bety store utgifter. Men det er foreløpig ikke klart hvor store summer dette kan dreie seg om, sier fylkesbyggesjef Jan Inge Hille.

– Dette er en uvanlig sak. Jeg har ikke vært bort i at vi i et nybygg ikke har klart å holde varmen, sier han.