NRK Meny
Normal

Hold godt fast i paraplyen, nå blir det vind!

Det blir en ruskete start på uka med kraftig vind, mildvær og regn i fylket.

Vind, regn og paraply i Stavanger

De første dagene av uka preges av to ulike lavtrykk som sveiper over fylket.

Foto: Erik Waage/NRK

Allerede søndag kveld vil enkelte i Troms få en forsmak på hvordan været vil bli de kommende dagene med stiv kuling utsatte steder. Det skal nemlig blåse på allerede fra mandag morgen.

– Vi får en runde med lavtrykk mandag med sterk vind fra sør og sørvest, mildvær og nedbør i Troms. Det vil blåse ganske bra, på kysten ventes sterk kuling, sier vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Meteorologen ber folk være ekstra oppmerksom på at det kan være glatt på veiene når det veksler fra kaldvær til mildvær, da det er tele i bakken. I Tromsø vil temperaturen mandag ligge på rundt fem grader.

To lavtrykk etter hverandre

Vinden vil dabbe av mandag kveld, før et nytt lavtrykk sveiper inn over fylket tirsdag.

– Det blir vind fra sør tirsdag, der man kan komme opp i sterk kuling utsatte steder. Mot kvelden vil vinden dreie sørvest og det blir litt nedbør. Det er ikke snakk om de store regnværsmengdene, men det blir vått, sier meteorologen.

Det vil også bli vått høyt i fjellet, med snø- og nullgradersgrensen mellom 600–800 meter, noe som betyr at det kun vil være fjelltoppene som vil forbli hvite.

Værskifte fra onsdag kveld

Meteorologene har sendt ut et OBS-varsel for Finnmark mandag, der man venter kraftige vindkast opp til full storm. Riktig så ille blir det ikke i Troms, men meteorologen lover at også vi vil merke godt til den kraftige vinden frem til onsdag.

– Det vil blåse ganske bra i disse dagene, ja. Det vil trolig henge igjen noe vind og regn første halvdel av onsdagen, men om ettermiddagen vil det komme inn fralandsvind, som gir stort sett oppholdsvær og synkende temperaturer. Det er noe usikkert om det vil bli så kaldt som det været vi har hatt, sier Ager-Wick.

Ruskeværet som vil prege Troms de kommende dagene, vil også nå Svalbard allerede mandag. Lavtrykksaktiviteten gir mildvær, kuling og nedbør både mandag og tirsdag.

Send oss dine ruskeværsbilder!

Hva gjør du når vinden blåser? Send oss dine bilder! Del bildene med oss slik mange andre gjør ved å bruke emneknaggen #NRKTroms på Instagram.

Laster innhold, vennligst vent..