Hogne Eidissen: – Det blir både spennende og krevende

Nåværende Målselv-rådmann Hogne Eidissen (50) skal bruke helga til å se på jobbtilbudet fra de fire Senja-kommunene.

Målselvrådmann

50 år gamle Hogne Eidissen fra Silsand i Lenvik er tilbudt jobben som prosjektleder, og senere rådmann, for Senja kommune.

Foto: Arild Moe / NRK

Fredag ettermiddag vedtok den nyetablerte fellesnemnda, som har ansvar for å gjennomføre kommunereformen på Senja, at 50-åringen fra Silsand skal tilbys jobben.

Før sammenslåingen vil Eidissen være prosjektleder. Deretter blir han rådmann i den nye Senja kommune fra 1. januar 2020. Hvis han takker ja, da.

– Jeg skal bruke helga til å kikke gjennom tilbudet, og så vil jeg ha meg en prat med ordføreren i Målselv mandag, sånn at dette skjer på en verdig måte, sier Eidissen til NRK fredag ettermiddag.

– Blir krevende

Det var totalt 11 søkere på stillingen som prosjektleder. Én av søkerne falt fra da søkerlista skulle offentliggjøres.

Hogne Eidissen, som tidligere har vært rådmann både i Balsfjord og Dyrøy, sier han søkte fordi stillinga var veldig spennende.

– Det blir en krevende jobb, men jeg har jo noen års erfaring som rådmann, og det tror jeg blir viktig i en ny kommune. Nå skal disse flotte kommunene og flotte menneskene som er i disse kommunene forenes. Det blir veldig spennende, og det er historisk, og det er jo en av grunnene til at jeg søkte på jobben, sier han.

Hva blir den største utfordringen?

– Det blir å ivareta de flotte folkene som jobber i disse kommunene og ikke minst få motstanderne til å tro at dette kan bli bra. Og at det å bli sammenslått vil gi en merverdi i forhold til sånn som det er i dag.