NRK Meny
Normal

Høgmo: – Vi kan vinne Eliteserien

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er offensiv før helgas seriestart.

Per-Mathias Høgmo

- Vi blir å kjempe i toppen, varsler sølvmedalje-vinneren fra i fjor.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Søndag kommer Fredrikstad på besøk til Alfheim.

Da møter de en TIL-trener med edelt metall i blikket.

– Det er ingen tvil at vi er i stand til å vinne eliteserien. Vi har et godt nok lag til det. Samtidig vet vi at det kommer til å bli svært jevnt. Forskjellen på en 1. plass og en 5. plass kan være marginal.

Måltørke før seriestart

TIL har ikke hatt en god oppkjøring med måltørke i sju av elleve treningskamper, men det plager ikke Høgmo.

– Ole Martin Årst og Vegard Lysvoll har vært ute, men er nå spilleklare. Vi har samtidig gjort en god signering i Zdenek Ondrasek fra Tsjekkia . Vi har en skadefri tropp for første gang i år, og alle spillerne på plass like før seriestart, framhever Høgmo.

I fjor scoret TIL nest flest mål i serien med 56 nettkjenninger. Siden da har fjorårets toppscorer Mos og scoringskongen Sigurd Rushfeldt forsvunnet fra Alfheim.

Høgmo sier han vil bli overrasket om laget ikke greier 50 mål før serien avsluttes.

– Ole Martin scoret 16 mål i fjor, og bare ett mål mindre enn Mos. Vi har andre målscorere også, og kan slå hvem som helst når som helst. Vi blir å kjempe i toppen.

Tror Molde blir sterke

I år tror jeg at Molde også blir å regne med helt i toppen, men også Ålesund, Vålerenga og Rosenborg. Men vi blir også å regne med.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo

TIL tok sølv i fjor og bronse i 2010, men tippes mellom 4. og 7. plass av riksavisene. Gjennomgangstonen er at sportskommentatorene er usikre på om TIL klarer å score nok mål.

Generalprøven mot Lillestrøm forrige helg endte med at TIL tapte 0-2 . Høgmo vil ikke legge for mye vekt på det.

– I første omgang lå vi under med ett mål og hadde 4–1 i målsjanser. Men jeg kan forstå at det stilles spørsmål. Samtidig vet jeg at de ikke ser det jeg ser på treningene våre. Der scores det mål. Og da vet jeg at det også blir scoringer når serien starter.

Molde vant eliteserien i fjor med 58 poeng, etterfulgt av TIL (53) og Rosenborg (49).

– I år tror jeg at Molde også blir å regne med helt i toppen, men også Ålesund, Vålerenga og Rosenborg. Men vi blir også å regne med, avslutter TIL-treneren.

Hvor tror du TIL ender i årets serie? Si din mening!