NRK Meny
Normal

Høgmo beklager ingenting

TIL-trener Per-Mathias Høgmo beklager ikke sin oppførsel på Telenor Arena da Stabæk-trener Jan Jönsson ble sendt på tribunen. De to trenerne har ikke pratet siden.

Video HOGMO-JONSSON-060410-TR-172143-SI_TR.mp4

VIDEO: TIL-trener Per-Mathias Høgmo forsvarer det han gjorde på Telenor Arena da Stabæk-trener Jan Jönsson måtte forlate banen.

To av de mest profilerte og respekterte trenerne i eliteserien har ikke snakket med hverandre etter mandagens sidelinja-drama på Fornebu. Stabæk-trener Jan Jönsson ble vist på tribunen i 2. omgang – etter å ha blitt provosert av Tromsø-kollega Per-Mathias Høgmo.

Jönsson fastholdt dagen derpå at han ble svært overrasket over oppførselen til Høgmo.

– Ut i fra det angrepet jeg fikk mot meg fra Høgmo i går, kjennes det ut som det er noe personlig. For så mye kan ikke han reagere, sier Jönsson til NRK etter å ha videoanalysert 0-1-tapet for Tromsø.

NRK.no fulgte kampen

Fikk en finger

Høgmo innrømmet at han pekte mot Jönsson, men tar ikke selvkritikk på sin oppførsel på sidelinja.

– Har du noe personlig mot Jan Jönsson?

– Nei, det tror jeg da definitivt ikke, sier Per-Mathias Høgmo.

– Jeg beskytter spillerne mine, det er min jobb. Når det blir en provokoasjon i forhold til å få kort på våre spillere, så synes jeg ikke noe om det. Det synes jeg man kan påpeke stille og rolig. Og det var det eneste som skjedde i den situasjonen, sier Høgmo til NRK.

Voldsom

Jönsson på sin side mener at Høgmo slett ikke sa i fra "stille og rolig".

– Hans oppførsel er voldsom. Slik jeg kjenner Høgmo er den kraftfull, voldsom og overraskende, sier Stabæk-treneren.

På dagens trening på Alfheim ville Høgmo ikke gå i detaljer på hva han hadde sagt og gjort i forhold til Jönsson på sidelinja. Bortsett fra at han hadde pekt mot sin kollega og sagt i fra.

– Jeg er opptatt av å legge denne saken bak oss, og rette blikket fram mot kampen mot Haugesund på søndag, sier Høgmo.

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) sier det er levert en rapport av dommeren og at NFF har bedt Stabæk komme med sin versjon.

– Vil vil på bakgrunn av det vurdere om også Høgmo skal forklare seg, sier han til NRK.