NRK Meny
Normal

Høgli tror han rekker Ungarn-kampene

Raskere framgang enn forventet etter bruddet i ryggen for fire uker siden.

Tom Høgli

Tom Høgli og kroatias Marcelo Brozovic under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo. Nå håper landslagets visekaptein å rekke Ungarn-kampene i midten av november.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

27. september ble Tom Høgli (31) grisetaklet i kamp for FC København mot byrivalen Brøndby. Legene konstaterte brudd i ryggen. Og Høgli selv var skeptisk med tanke å rekke eventuelle play off-kamper.

– Midten av november blir i grenseland, sa Høgli da han var på en snartur i Tromsø noen dager senere.

Men nå er Høgli langt mer optimitisk.

– Det kjennes bra. Og det har vært veldig progressjon, spesielt den siste uka, vil jeg si. Jeg tror vi har kommet lengre enn det som var planen, sier Tom Høgli til NRK.

– Hva betyr det i forhold til de to Ungarn-kampene som kommer i midten av november?

– Det ser veldig bra ut med tanke på å bli ett hundre prosent frisk til midten av november. Det ser veldig lovende ut.

Tom Høgli og kona June Utnes Høgli

Tom Høgli og kona June Utnes Høgli i forbindelse med at kona doktorgrad-disputerte i Tromsø 1. oktober.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

I troppen mot Brøndby 8. november?

Men landslagets visekaptein understreker at det ikke nødvendigvis er nok å være kampklar.

Kampformen bør også pleies.

– Selv om jeg midisinsk sett skulle være hundre prosent klar, så gjelder det fortsatt å finne fotballformen. Å gå mange, mange uker uten å spille kamp er jo aldri gunstig, spesielt ikke før to så viktige kamper. Så jo tidligere jeg kan komme meg i full trening med laget her nede i København, vil jeg kunne opparbeide meg en god form gjennom det. Men jeg skulle helst hatt en kamp i beina, det er ikke til å legge skjul på, sier Høgli.

I beste fall kan det skje mot nettopp Brøndby på bortebane søndag 8. november.

– Jeg rekker ikke kampen nå til helga, men kanskje om to uker kan jeg være klar til å være med i en tropp. Hovedpoenget er å komme seg i form, sier Høgli.

To økter om dagen

Han har trent hardt de siste par ukene.

Høgli og Høgmo

Visekaptein Tom Høgli og landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Begge står foran høydepunkter i sine karrierer i midten av november.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

De første to ukene etter skaden gjorde jeg ingen ting. Men så har jeg kjørt på med to økter om dagen for å bygge opp muskelaturen igjen. Så blir denne uka også ei veldig hard fysisk uke. Og så håper jeg å kunne trene med laget igjen i neste uke, sier Tom Høgli.

Og så ligger Ungarn-kampene der som to store gulrøtter å strekke seg etter.

– Klart jeg veldig gjerne vil ha med meg disse kampene, det er de største landskampene jeg i så fall har vært med på. Men jeg kommer til å være ærlig. Føler jeg at jeg ikke er der jeg skal og bør være, vil jeg si i fra om det, slutter Tom Høgli.