NRK Meny
Normal

– Politiet skjermer kronvitne i Vålnessaken

Forsvarsadvokat reagerer på at politiet ikke ønsker et rettslig avhør av kronvitnet i Vålnes-saken.

Advokat Christian Wiig

Advokat Christian Wiig forsvarer de siktede i Vålnes-saken.

Foto: Erik Waage / NRK

– Jeg tror årsaken til at vitnet ikke er stevnet for retten, skyldes at han er en kjent person. Så langt har vi kun sett hva vitnet har forklart for politiet. Det jeg og de øvrige forsvarerne ønsker, er å konfrontere mannen med uttalelsene. Det kan kun skje i et rettslig møte, sier advokat Christian Wiig til avisa iTromsø.

Han mener at politiet skjermer vitnet, som i midten av februar lanserte teorien om at Per Vålnes ligger skjult i det nye tilbygget på Vollan gjestestue.

Wiig har flere ganger bedt om å få krysseksaminere dette vitnet i et rettslig møte, uten at politiet har respondert.

Inviterer til pressekonferanse

Politiet har innkalt til pressekonferanse om Per Vålnes ved politihuset i Tromsø fredag, etter spekulasjoner om at en bygning skal rives i letingen etter liket av ham, skriver NTB.

Per Vålnes montasje

Politiet gjennomførte grundige undersøkelser ved gården til Vålnes da drapsetterforskningen startet.

Foto: NRK

50 år gamle Per Vålnes har vært savnet fra Balsfjord i Troms siden desember 2011, og politiet mener han ble drept i forbindelse med feiringen av 50-årsdagen sin. Den tidligere samboeren til Vålnes og to menn er siktet for drap, men de ble løslatt på tampen av fjoråret. Politiet har ikke klart å finne Vålnes tross omfattende søk, men etterforskningen har fortsatt.

Tirsdag meldte Aftenposten at politiet angivelig har planer om å rive nybygget på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn i søket etter Vålnes.

Konfrontert med vitneutsagn

Wiig forteller til iTromsø at han flere ganger har spurt politiet om det er aktuelt å rive nybygget, uten å få svar.

To av de siktede jobbet på gjestestua da Vålnes forsvant, og geologer gjennomsøkte i høst betongen med georadar på oppdrag fra politiet, men uten funn. Politiet vil ikke kommentere saken før fredag.

Årsaken til at politiet tilsynelatende ikke gir opp søket etter Vålnes i gjestestua, er vitnet som forklarte at Vålnes er begravd under bygningen. De tre siktede ble konfrontert med denne forklaringen da de var i rettslige avhør i Nord-Troms tingrett måneden etter.