Her trener hurtigskytteren på å vinne

Felthurtigskytteren Roy Håkstad trener helst til sengs før årets Landsskytterstevne. Nå jakter han på NM-gullet for femte gang.

Roy Håkstad og kona Torunn

Imens kona Torunn har lagt seg for å sove, er Roy Håkstad i gang med visualiseringstrening.

Foto: NRK

45-åringen fra Lakselvdal skytterlag kan skrive historie med å bli felthurtigmester på Landsskytterstevnet for femte gang – og det på hjemmebane. Landsskytterstevnet går av stabelen i Øverbygd 29. juli–05. august, og han er fortsatt sulten på den gjeveste pokalen. I fjor ble han Norgesmester for fjerde gang på Lesja.

Selv forklarer han suksessen med mental trening over flere år, og den treningen skjer til og med til sengs. Det er nemlig da han tenker på de tre avgjørende skuddene på skytebanen.

– Det jeg gjør er å visualisere det som skal skje på skytebanen, og visualisere en perfekt felthurtigrunde. Slik mental trening er helt essensielt for meg. Jeg hadde aldri kommet så langt og oppnådd de resultatene i felthurtigskyting hadde det ikke vært for at jeg begynte tidlig med mental trening, sier Håkstad.

Kona Torunn har blitt godt vant til ektemannens uvanlige kveldsrutiner.

– Jeg er flink til å sovne fort. Jeg tror denne typen trening er den viktigste treningen han gjør i en hektisk hverdag. Han er god til å konsentrere seg og det er en fordel, sier hun.

Roy Håkstad terper på teknikk i garasjen

Omringet av sykler, hageredskaper og verktøy øver Roy Håkstad på teknikk i forkant av Landsskytterstevnet.

Foto: NRK

Øver i garasjen

Skytteren tar også i bruk garasjen som treningsarena. Der terper han på tekniske detaljer, med skytterdatteren Torinn (14) som tidtaker. Imens datteren teller ned, hiver faren seg raskt ned på gulvet.

– Denne treningen danner grunnlaget for alt det tekniske. Her får jeg utnyttet tida og brukt den effektivt, i stedet for å bruke tid til å kjøre til og fra skytebanen, sier Håkstad.

Roy Håkstad forklarer skyttersuksessen med mental trening over flere år.