Her skjedde skuterulykken der 16-åringen mistet livet

Politiet undersøker hva som gikk galt da en ung gutt i Balsfjord omkom i en skuterulykke onsdag kveld.

skuter

En seksten år gammel gutt mistet livet i en skuterulykke onsdag kveld. Han skal ha vært alene på skuteren da ulykken skjedde.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Vi foretar tekniske undersøkelser på stedet, og avhører de fire som var sammen med ham da ulykken skjedde, sier lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

NRK har torsdag ettermiddag vært på ulykkesstedet. Fra helikoptret vises tydelige spor av skuterkjøring. Det er ikke tillatt å kjøre skuter på Litlslettfjellet, men det er veldig vanlig likevel, bekrefter politiet.

skuterspor

Her har det vært mye skuterkjøring, viser tydelige spor i snøen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Vi har hatt lignende hendelser tidligere, og vi får stadig meldinger om ulovlig kjøring, både i dette området og i andre områder. Nå gjennomfører vi tekniske undersøkelser på stedet og av skuteren. Så får vi forklaringer fra dem som var i lag med 16-åringen, sier lensmannen.

Flagg på halv stang

På Nordkjosbotn videregående skole, der 16-åringen var elev, ble flagget firt på halv stang torsdag morgen. Rektor Tore Arnesen sier hele skolen er preget etter dødsulykken.

– I dag har vi fokus på å ta vare på oss sjøl og elevene, spesielt klassen til gutten som så tragisk omkom i skuterulykken i går kveld. En del av kommunens kriseteam, to

Rektor

Rektor Tore Arnesen ved Nordkjosbotn videregående skole, der 16-åringen som omkom i skuterulykken onsdag kveld, var elev.

Foto: Pål Hansen / NRK

helsesøstre, har vært i klassen hans. Vi har snakket med elevene og hadde en markering da vi firte flagget på halv stang. Alle ansatte og elever har vært samla i kantina og blitt informert om hendelsen. Og vi har oppfordra alle til å ta vare på hverandre og bry seg om hverandre på en vanskelig dag, sier rektor Tore Arnesen.

Balsfjord er en kommune med drøyt 5500 innbyggere. Dette gjør situasjonen vanskelig for svært mange, sier rektoren.

– Vi så det spesielt i morges da vi fikk vite om ulykka like etter halv åtte. Ansatte i ledelsen, lærere og elever kjente eleven, vennene hans og de foresatte. Så dette er ganske sterkt, sier rektoren.

Halv stang

Både elever og ansatte ved Nordkjosbotn skole sørger over 16-åringen som døde i skuterulykken onsdag kveld.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Hardt rammet kommune

Ulykken ble meldt inn til politiet rett før klokka 21 onsdag kveld. Gutten var den yngste i et følge på til sammen fem ungdommer som var på tur i området Litlslettfjellet i Balsfjord.

– Den omkomne ser ut til å ha kjørt alene på en skuter. Han ble erklært død på stedet, forteller lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

andreas

Lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt

Foto: Pål Hanssen / NRK

Pårørende er varslet og Balsfjord kommune har satt ned kriseteam.

– De fire i turfølget blir ivaretatt. De har status som vitner og vil bli avhørt av politiet for å klarlegge hendelsesforløpet. De skal ha sett hele eller deler av hendelsen.

Ulykken skjedde cirka fire kilometer i luftlinje fra nærmeste vei. Området ved Sagelvvatn er populært for skuterkjørere, selv om det er ulovlig å kjøre skuter der.

Dette er den tredje alvorlige ulykka i Balsfjord på to uker. Først skjedde skredet i Tamokdalen 2. januar. Uka etter ble en ung mann kritisk skadd i vogntogulykka på E8 og onsdag kveld mista innbyggerne en av sine ungdommer i skuterulykken.

– Det er mange ting som presser Balsfjord kommune og hjelpeapparatet deres akkurat nå. Denne gangen er også de pårørende fra Balsfjord, og det vil bli en ekstra belastning for lokalsamfunnet. Men vi har god dialog med kommunen og vi skal i lag med dem ivareta familien til den som døde i denne ulykken.

– Har ikke ord

Ordfører i Balsfjord, Gunda Johansen sier at hun ikke finner ord for å beskrive opplevelsen

Ordfører
Foto: Pål Hansen / NRK

av nok en meget alvorlig ulykke i kommunen på kort tid.

Hun forteller at hun vet svært lite om hendelsesforløpet til ulykka, men at kommunen nå bruker alle disponible ressurser til å ivareta innbyggerne.

– Vi bistår familien, omgivelsene og ungdomsmiljøet. Vi tar frem det vi har av ressurser for å hjelpe de som trenger det, sier Johansen.

Torsdag ettermiddag opplyser Balsfjord kommune at kommunestyresalen på rådhuset er åpen for dem som trenger noen å snakke med.

– I anledning den tragiske ulykken der en av våre ungdommer dessverre døde, er kommunestyresalen på rådhuset åpen for dem som ønsker å samles eller prate med noen fra psykososialt kriseteam.

Storsteinnes Kapell vil også holde åpent mellom klokka 18 og 20 i kveld.

Dette er ikke den første alvorlige skuterulykken i Balsfjord. I mars 2014 omkom en skuterkjører i slutten av 20-årene etter å ha blitt tatt av snøskred nord for Brennmotinden.

For tre år siden døde en 60 år gammel utenlandsk turist i en skuterulykke i Malangen.