– Med den traseen kan alt skje i Arctic Race of Norway

Årets ritt ble presentert torsdag. Thor Hushovd tror det kommer til å bli en spennende ritt, med en drøy avslutning.

THor Hushovd vinner i Harstad

Thor Hushovd vant Arctic Race of Norway i 2013, og avsluttet karrieren under rittet i 2014. Nå er han ambassadør for rittet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Etter to veldig suksessrike runder med Arctic Race of Norway, ble sykkelrittet i høst oppgradert av det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

I fjor startet rittet på Nordkapp, med etapper i Vest-Finnmark og Troms, og avslutning i Tromsø.

Før årets utgave har rittleder Claude Rach uttalt at Arctic Race of Norway skal flyttes lenger sør.

– Det har vært vanskelig å sette sammen en trasé som gir de nødvendige sportslige utfordringene og som lar seg gjøre med tanke på logistikk, sier Rach.

Arctic Race of Norway inntok Nordkapp i 2014:

Live fra folkefesten på Nordkapp under Arctic Race of Norway 2014.

Årets etapper

Dybdahl

Arctic Race-direktør Knut-Eirik Dybdahl.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Under torsdagens pressekonferanse kunne rittets direktør, Knut-Eirik Dybdahl fortelle at årets ritt skal ha følgende etapper:

  • Rittet åpner i Harstad den 13. august. Etappen er 210 kilometer lang. Den er lang og flat med målgang i en bakke.
  • Evenskjer til Setermoen 14. august. Løypa er 155 kilometer lang, med en krevende bakke når de skal sykle over Gratangsfjellet. På vei inn mot målgang på Setermoen skal syklistene sykle gjennom militærleiren der.
  • Senja og Finnsnes til Målselv 15. august. Starter på Finnsnes med en sløyfe på cirka 100 kilometer rundt på Senja. Etappen avsluttes med målgang i på toppen av bakken i Målselv fjellandsby. Avslutningsbakken er 3,5 kilometer, med en stigning på seks prosent.
  • Avslutningen vil foregå i Narvik den 16. august. Etappen er 160 kilometer, og inkluderer en rundløype på 11 kilometer inne i Narvik sentrum som skal sykles fire ganger. Den lengste motbakken i Narvik er på 2,5 kilometer og har en gjennomsnittlig stigning på 6,5 prosent.
Løypa for Arctic Race of Norway 2015

Her skal Arctic Race of Norway sykles i 2015.

Foto: Arctic Race of Norway

– Alt kan skje

– Det er en spennende trasé. En fin miks av spurt og harde etapper. Jeg tror det kan bli en veldig spennende avslutning i Narvik, med en såpass hard bakke som skal kjøres fire ganger. Der kan alt skje, sier Thor Hushovd.

Sykkelkongen avsluttet sin sykkelkarriere under Arctic race of Norway i fjor, da han tapte spurten på den siste etappen mot landsmannen Alexander Kristoff.

I 2013 vant han hele greia, og nå er han ambassadør for rittet.

– For meg har Arctic Race of Norway betydd en del. Da rittet ble arrangert for første gang i 2013 fikk vi på en måte sykkelverden inn i stua. Det har vært en fantastisk reise så langt, og jeg merker at mine kolleger i sykkelverden viser stor interesse for å få lov til å sykle rittet og oppleve den ville norske naturen, sier Hushovd.

Glade ordførere

Ordfører i Lenvik, Geir Inge Sivertsen, ordfører i Harstad, Marianne Bremnes, ordfører i Skånland Einar Aune, ordfører i Målselv Helene Rognli og ordfører i Bardu Arne Nysted gleder seg til å ta imot sykkelsirkuset i august.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Folkefesten rundt Arctic race of Norway da rittet var i Tromsø i 2014:

Folkeliv i Tromsø under Arctic Race of Norway.