NRK Meny
Normal

Her jubler Astrid (81) over 59 millioner kroner

Selv om Astrid Simonsen har vunnet en nesten utenkelig stor gevinst i lotto, står hun for hjemmelagd lapskaus når barna besøker henne fredag.

Astrid Simonsen

Astrid Simonsen kan nesten ikke tro det er sant, men hun er mangemillionær. Nå vil hun prøve å nyte pengene hun helst skulle hatt da hun var ung.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

– Jeg fatter det ikke enda, men nå begynner jeg så smått å tenke selv om det er vanskelig å tenke. Men de er jo trygt i banken så, sier en glad lottovinner i Honningsvåg.

Astrid Simonsen har brukt noen dager på å la det synke inn, hun er faktisk mangemillionær.

– Har ikke ord

– Herregud jeg har ikke ord for det. Jeg tok tallene og satt meg ned og kikket på dem. Herregud sa jeg til meg selv, her har jeg vunnet. Men jeg var ikke sikker enda, så tok kontakt med datteren min, og pratet sammen om det. Hun sa bare: mamma da....

Slik beskriver Simonsen hvordan det sakte gikk opp for henne at hun hadde vunnet storgevinsten på mer enn 59 millioner kroner.

Astrid Simonsen i Honningsvåg

Selv om hun er god for nærmere 60 millioner kroner, er det hjemmelaget lapskaus som står på menyen idag for Astrid Simonsen.

Foto: Hilde Joakimsen / NRK

Nye vinduer og dører

Hva pengene skal brukes på har hun foreløpig ikke tenkt så mye på, men noen forbedringer på huset er nærliggende.

– Jeg må vel ha meg noen nye vinduer og dører. Pengene kommer godt med når man er alene, og har et hus å ta vare på, sier Simonsen som ikke legger skjul på at gevinsten kommer lovlig sent.

– Jeg skulle jo helst hatt pengene da jeg var yngre, men man får bare prøve å nye det så godt man kan. Kanskje det blir noe reising, sier den spreke 81-åringen.

Nærmest i sjokk

Ungene til Astrid er kommet hjem til Honningsvåg for å feire sammen med henne, og også de er i sjokk.

Lottovinner i Nordkapp

Lottobarna i Honningsvåg hjemme hos mamma og vinner Astrid. Fra venstre: Arnhild Skoglund, Gunn Else Fagervold og Stein Roger Simonsen.

Hvordan er det å komme hjem til millionærmamma?

– Det har vært lite søvn og fornektelse. Veit ikke enda om jeg tror at hun har vunnet så mye penger. Så vi fant ut at vi skal dra hit og se hvordan hun har det selv. Hun har jo drømt om dette i alle år, og sagt bare vent hvis jeg vinner en gang, sier datteren Gunn Else Fagervoll.

Men til tross for millionene, det blir en beskjeden feiring.

– Vi har ikke tenkt på noe å gjøre, men det blir å være her med mamma og spise noe kake og ha besøk. Men først er det lapskaus med mamma.