NRK Meny
Normal

Her har de gitt mest i hele landet

Givergleden har tatt helt av etter at Fretex plasserte ut egne poser på Posten, og i Hammerfest har de gitt aller mest: tre tonn klær har blitt sendt til Fretex' hovedkontor i Oslo.

Hammerfest

Hammerfest er byen som har gitt mest ved å bruke Fretex postordning. På andreplass kommer Oslo, så Lebesby på tredje.

Foto: Allan Klo

– Folk som bor i Hammerfest, jeg vet ikke hva det er med de, men de er helt fantastiske, sier kommunikasjonssjef i Fretex, Trine Gjermundbo.

Fretex på Posten

Fretexposene på Posten har vært en stor suksess. Dette bildet er fra en pressekonferanse hvor statister kledde av seg og leverte tøy.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Gjermundbo har klødd seg i hodet, men tallene lyver ikke. Siden april har de spesielle Fretex-posene vært utplassert ved alle steder som har post i butikk, og fra Hammerfest har det kommet inn 467 slike poser.

Høy kvalitet

Kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo i Fretex Norge

Kommunikasjonssjef i Fretex, Trine Gjermundbo, er svært fornøyd med Hammerfestingenes giverglede.

Foto: FRETEX

Tre tonn klær, eller anslagsvis 8.000 klesplagg har gått til hovedkontoret i Oslo, der Frelsesarmeen og Fretex fordeler klærne videre.

– Det vi har sett er at fra vi startet, og gjennom sommeren og høsten, så har Hammerfest hele tiden vært på topp med å bruke Fretexposen og sende på posten, sier hun.

Gjermundbo forteller at det er høy kvalitet på klærne de mottar.

– Så er det jo slik som mange av oss kan kjenne til, det er jo ofte tøy av god kvalitet som ligger bakerst i skapet. Kanskje var et bomkjøp, eller kanskje ble vi litt større eller litt mindre og så passer det ikke lengre, så ja, det er mye fint tøy. Men det er jo sånn at Fretex også kan få nyttegjort seg av tøy som kanskje ikke er så fint, sier hun.

Håper det kan gå sport i det

Givergleden i Hammerfest har ført til at Fretex har gitt pengegaver til Frivillighetssentralen og Mental Helse. Det var ordfører Alf E. Jakobsen som først fikk beskjed fra Fretex, som gav 5000 kroner til hver av organisasjonene.

– Jeg oppfordrer jo folk til å fortsette når de først har kommet i gang.

Alf. E. Jakobsen

Ordfører i Hammerfest, Alf. E Jakobsen, håper det kan gå sport i givergleden.

Foto: Eiterå, Jon Terje / VG

Jeg håper jo at det kan gå litt sport i det også, og når jeg hørte hvor glade Fretex var for det som kom og at de har noen organisasjoner her oppe som de vil påskjønne, så er jo det veldig stort og veldig gledelig, sier Jakobsen.

Det hører med til historien at 3.-plassen på lista over giverkommuner innehas av Lebesby på Nordkynhalvøya i Finnmark, med drøye 1.300 innbyggere. Kommunen ble kun slått av Oslo og Hammerfest.