Her går det galt for Alta

Tapte 0–1 i generalprøven i Tromsdalen.

Her avgjør TUIL kampen i siste minutt. Målscorer Mathias Johnsen.

Kampens eneste mål i generalprøven mellom TUIL og Alta. TUILs Mathias Johnsen header ballen over Alta-keeper Kjetil Thomassen. Foto: Gunnar Grindstein

Alta IF tapte søndag ettermiddag 0–1 for 2. divisjonskollega Tromsdalen i klubbenes generalprøve før serieåpningen om en uke. Scoringen, som du kan se i videoen over, kom i kampens siste ordinære spilleminutt på TUIL Arena.

Alta mistet ballen på TUILs halvdel, hjemmelaget kontret og Mathias Johnsen (eks. TIL og Finnsnes) avsluttet den raske overgangen med å heade ballen over Alta-keeper Kjetil Thomassen, som stod 2. omgang.

– Selvfølgelig er det kjedelig å slippe inn et mål nesten på overtid. Først er det et dårlig volleyskudd. Og så blir det vel en liten misforståelse mellom meg og Mats (Frede Hansen) om noen av oss når ballen. Og så kommer TUIL-spilleren imellom og header ballen over meg, sier Kjetil Thomassen.

Svidde sjanser

Men dette var en kamp Alta ikke like godt kunne vunnet. Spesielt i 1. omgang skapte Alta flere store sjanser – uten å få ballen i mål. Toppscoreren fra sist Alta var i 2. divisjon, Magnus Nicolaisen, var frampå flere ganger, men lyktes ikke foran mål.

Felix Johansen var helt alene med TUILs keeper før kvarteret var passert, men skjøt rett i kroppen på Eirik Sørensen.

Sega i duell med

Tøffe tak på TUIL Arena. Her er Alta-spissen Sega Ngom i duell med TUILs Eirik Bertheussen.

TUIL svidde også et par store sjanser før pause. Og det var egentlig ganske utrolig at det stod 0–0 halvveis.

I 2. omgang fortsatte Alta å produsere målsjanser, men igjen var effektiviteten foran målet altfor dårlig. Sega Ngom var god for topp for Alta, men heller ikke spissen fra Senegal klarte å få ballen i mål.

Repvik: – Mye positivt

I stedet var det altså TUIL som helt på tampen fikk satt ballen i nettet – og dermed avgjorde generalprøven til sin fordel. Men Alta-trener Rune Repvik var ikke så veldig skuffet etter tapet.

– Selv om de scorer helt på slutten, så bruker jeg ikke så mye energi på det. Det var mye positivt å ta med seg. Men så er det småting vi må bli bedre på, oppsummerte Repvik en uke før serieåpningen borte mot Notodden.

• Se hele intervjuet med Rune Repvik her:
Alta-trener Rune Repvik etter tap i generalprøven.

Intervju med Alta-trener Rune Repvik etter 0-1-tapet for Tromsdalen i generalprøven på TUIL Arena. Neste helg serieåpner Alta borte mot Notodden.

Trenerkollega Gaute U. Helstrup i TUIL er sikker på at Alta blir å kjempe i toppen denne sesongen:

– Alta bør absolutt kjempe om opprykk. Og jeg tror de har veldig gode sjanser til å klare det, sier TUIL-treneren.

I Alta-garderoben var det selvsagt en viss skuffelse over den sene scoringen. Men Alta-spillerne føler seg trygge på at klubben vil kjempe i toppen av sin avdeling i årets 2. divisjon.

– Jeg synes vi skal være godt fornøyd med det vi presterer i dag. Vi blir å kjempe i toppen hele veien, det har jeg god tro på, sier Mathias Abelsen, som fikk tillit på sentral midtbane.

Han kunne gitt Alta ledelsen tre-fire minutter før TUIL scoret seiersmålet da han ble fint satt opp av Sega N'Gom, men avslutningen ble altfor svak fra Sortland-gutten.