NRK Meny
Normal

Her er de nye fylkesrådene

To kvinner blir nye fylkesråder i Troms. Det er Ane-Marthe Aasen fra Kristelig Folkeparti og Sigrid Ina Simonsen fra Arbeiderpartiet.

Nye fylkesråder

Her er det to nye fylkesrådene. Sigrid Ina Simonsen (til høyre) og Ane-Marthe Aasen.

Foto: Marita Andersen / NRK

For i dag har Willy Ørnebakk overtatt som fylkesrådsleder i Troms, og har valgt sitt fylkesråd.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, KrF og Venstre fortsetter samarbeidet i fylkesrådet, men med to nye personer i sentrale posisjoner.

Ane-Marte Aasen fra Tromsø har en fortid i fylkespolitikken. Som 21-åring ble hun i 2006 valgt til fylkesvaraordfører i Troms. Hun var da landets yngste i denne posisjonen.

Seinere har hun trukket seg fra aktiv partipolitikk. De siste årene har hun jobbet i et prosjekt med Tromsø som petro-by. Hun blir nå fylkesråd for plan og økonomi.

Sigrid Ina Simonsen er i dag medlem av kommunestyret i Harstad. Hun er leder i Harstad Arbeiderparti, og er ansatt i Statoil. Nå blir hun fylkesråd for næring og kultur.

Ivar B. Prestbakmo fra Senterpartiet og Roar Sollied fra Venstre fortsetter som fylkesråder i sine gamle posisjoner.

Willy Ørnebakk skal ha ansvaret for helse, i tillegg til å være fylkesrådsleder. August Hansen er politisk rådgiver for fylkesrådet.

Det nye fylkesrådet i Troms

Fra venstre: Fylkesråd for samferdsel og miljø, fylkesrådets nestleder Ivar B. Prestbakmo (Sp), Fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap), Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap), Fylkesråd for plan og økonomi, Ane-Marthe Aasen (KrF), og Fylkesråd for utdanning Roar Sollied (V)

Foto: Troms fylkeskommune