Hent frem badeshortsen! Sola titter frem!

Men nordlendingene må skynde seg å grille pølsene på stranda, for gleden blir kortvarig.

Sommer i Tromsø

For Sebastian Vambheim (t.v) og Kasper Sjøthun var det kompromissløs bading som gjalt når godværet satt inn over Nord-Norge for to år siden.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / NTB scanpix

Justyna Wodziczko

Justyna Wodziczko forteller at det gode været ikke varer.

Foto: MET

Nord-Norge får en god start på uka sett med værøyne. Det vil være variasjoner i været i de tre nordligste fylkene, men det som er felles for dem alle er at gråværet innen onsdag igjen har festet grepet over lands.

– Det gode været blir kortvarig, sier forteller vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Nord-Norge, Justyna Wodziczko.

20 grader i Troms

Wodziczko forteller at folk i Troms må smøre seg med ørlite tålmodighet, før sola snart titter frem:

– I Troms vil skyene gradvis lette ut over dagen, og det blir sol. Tirsdag vil det bli omtrent skyfritt over hele fylket og mange steder opp mot 20 varmegrader, sier Wodziczko.

Blant annet får Tromsø 20 grader på tirsdag, melder Yr.no.

Sommer på Senja

SOLA ER KOMMET: Silje Resvoll (6) leker i sola på Sør-Senja mandag formiddag.

Foto: Arild Moe / NRK

Nordland: godt vær

I Nordland har sola allerede tittet frem og det er godt vær over det meste av fylket, men sola blir borte tidligere enn i Troms. Fra og med tirsdag blir det pålandsvind, og det fører med seg mer skyet vær med regn og kanskje torden enkelte steder.

Finnmark: lavtrykk

Finnmarkingene vil oppleve at et lavtrykk over Kolahalvøya i Nordvest-Russland i løpet av dagen vil nå de østligste delene av fylket. Det betyr at sola takker for seg, og lave skyer tar over.

– Fra onsdag er vil været være det samme over hele Nord-Norge som det har vært i helgen som gikk. lave skyer, grått vær og regn, sier Wodziczko.