Henlegger Sjøvegan-drapet - igjen

Marie Louise Bendiktsens drapsmann går fortsatt fri.

Branntomt, Sjøvegan

Marie Louise Bendiktsen ble funnet død i sin nedbrente bolig på Sjøvegan i Troms for over 11 år siden. Drapsmannen går fortsatt fri.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

18. november bestemte Statsadvokaten i Troms og Finnmark å gjenoppta etterforskning av det uløste drapet på Marie Louise Bendiktsen på Sjøvegan i Troms for over elleve år siden.

- Legges ikke bort

Bakgrunnen var at det var kommet inn nye tips. Flere nye etterforskere ble satt på saken. Det har blitt gjennomført flere vitneavhør, samt gjort nye tekniske undersøkelser uten at drapssaken har blitt oppklart. Det er heller ingen mistenkte i saken.

På bakgrunn av dette har førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Ole B. Sæverud, onsdag bestemt at saken henlegges på grunn av mangel på opplysninger om gjerningsmannen.

- For påtalemyndigheten er det viktig å presisere at uoppklarte drapssaker ikke legges bort. Etterforskningen i saken kan igjen gjenopptas hvis ny informasjon tilkommer politiet, sier Sæverud.

Voldtatt og drept

59 år gamle Bendiktsen ble funnet død i sin nedbrente bolig på Sjøvegan i juli 1998. Etterforskningen viste at kvinnen var blitt voldtatt og drept før huset var blitt tent på.

Politiet satte i gang norgeshistoriens mest omfattende DNA-undersøkelse i jakten på drapsmannen. Rundt 1900 menn måtte avgi hårprøver, men ingen drapsmann ble funnet.

Branntomt, Sjøvegan
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se TV-reportasje fra juli 1998 om drapet.

Les også: